Ο αμερικανικός όμιλος μόδας Michael Kors (στη φώτο ο ομώνυμος ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής) επισημοποίησε σήμερα την εξαγορά του ιταλικού οίκου Versace αντί 1,83 δισεκατομμυρίου ευρώ (2 δισεκ. δολάρια), επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν χθες στον Τύπο.

"Η απόκτηση του Versace είναι ένας σημαντικός σταθμός για τον όμιλό μας. Με τους δικούς μας πόρους, πιστεύουμε ότι ο οίκος Βερσάτσε θα μεγαλώσει για να ξεπεράσει έναν κύκλο εργασιών δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων", τόνισε ο επικεφαλής του Michael Kors, Τζον 'Αιντολ σε ανακοίνωση.

"Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για τον όμιλο. Είμαι περήφανη που η εταιρία θα παραμείνει πολύ ισχυρή τόσο στον χώρο της μόδας όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό", δήλωσε από την πλευρά της η Ντονατέλα Βερσάτσε, αντιπρόεδρος του ομώνυμου ομίλου και καλλιτεχνική διευθύντρια, ρόλο που θα συνεχίσει να έχει και κάτω υπό τη νέα ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η οικογένεια Βερσάτσε θα λάβει μέρος των μετοχών της Capri Holdings, της μητρικής εταιρείας που πλέον θα ελέγχει τις μάρκες Versace, Michael Kors Collection και Jimmy Choo.

Συνώνυμο της λάμψης και της μεγαλοπρέπειας στην ιταλική μόδα, με πολυτελείς και σέξι κολεξιόν, ο διάσημος οίκος μόδας με σήμα κατατεθέν το κεφάλι της μέδουσας ιδρύθηκε από τον Τζιάνι Βερσάτσε και τον αδελφό του Σάντο το 1978. Μετά τη δολοφονία του Τζιάνι το 1997, η εταιρία γνώρισε δύσκολα χρόνια πριν ξαναβρεί τη λάμψη της χάρη σε μια μεγάλη επαναδιοργάνωση και στις πρωτοβουλίες της Ντονατέλα, της αδελφής των ιδρυτών του οίκου. Είναι η τελευταία ιταλική φίρμα που περνά σε χέρια ξένων επενδυτών.