Το Ίδρυμα Vodafone διακρίθηκε στην κατηγορία Bravo Society, για τα προγράμματα Instant Network και Instant Classroom, στην τελετή απονομής των Bravo Sustainability Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα προγράμματα Instant Network και Instant Classroom, που υλοποιούνται από το 2015, εντάσσονται στον κεντρικό άξονα δράσης του Ιδρύματος Vodafone, με στόχο τη στήριξη του έργου ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών..

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Vodafone συνεργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τους Γιατρούς του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS και την Οργάνωση Γη για την υποστήριξη προσφυγικών πληθυσμών, προσφέροντας τη δυνατότητα επικοινωνίας, ένα αγαθό πρώτης ανάγκης σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων. Μέσω των προγραμμάτων Instant Network και Instant Classroom, δόθηκε σειρά υποδομών και υπηρεσιών σε διαφορετικές δομές φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας, παρέχοντας δωρεάν επικοινωνία, αλλά και στηρίζοντας την εκπαίδευση των παιδιών και των οικογενειών τους. 

Έως σήμερα, 31 Instant Classrooms βοηθούν – σε μηνιαία βάση - στην εκπαίδευση 3.000 παιδιών προσφύγων και 600 εκπαιδευτικών, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται το Ίδρυμα Vodafone, ενώ στη χώρα μας εκπαιδεύονται κάθε χρόνο περισσότερα από 10.000 παιδιά προσφύγων σε δομές της Θεσσαλονίκης και της Λέσβου.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών στο Ίδρυμα Vodafone για τη στήριξη και ενσωμάτωση ευάλωτων προσφυγικών πληθυσμών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή την αναγνώριση και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, αξιοποιώντας την τεχνολογία προς όφελος όλων».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 100 υποψηφιότητες της επιχειρηματικής κοινότητας, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία μέσα από τη διαδικασία Διαλόγου του Θεσμού, με τη συμμετοχή 9.250 Ενεργών Πολιτών και 130 Κοινωνικών Εταίρων που συμμετείχαν στις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Ο Θεσμός BRAVO, που εδώ και 9 χρόνια υλοποιείται από το QualityNet Foundation, αναπτύσσει έναν ετήσιο κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν οι Επιχειρήσεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία Πολιτών. Όλοι οι οργανισμοί που συμμετέχουν στο BRAVO αποτελούν τους «Πρεσβευτές Βιώσιμης Ανάπτυξης» - μιας φιλοσοφίας που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον - και οι οποίοι με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.