Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα τις θέσεις του ελληνικού εμπορίου, ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας.

Η δήλωση του κ. Καρανίκα σχετικά με τα δημοσιεύματα περί απελευθέρωσης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές αναλυτικά, έχει ως εξής:

«Τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, που θέλει την απελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακές να «μπαίνει» εμβόλιμη περίπου στο τέλος του καλοκαιριού και πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Φέτος, το θέμα επανέρχεται με «πληροφορίες» που δημοσιεύονται σήμερα και αναπαράγονται σε αρκετά μέσα ενημέρωσης. Αν δεν πρόκειται για απλή προσπάθεια ανακάλυψης «ειδήσεων», που το μήνα Αύγουστο είναι συνήθως λιγότερες, τότε πρόκειται για απόπειρα ορισμένων κύκλων να αναθερμάνουν ένα ζήτημα, στο οποίο έχει γυρίσει την πλάτη της η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.

Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης καλύπτει απόλυτα τις θέσεις της ΕΣΕΕ και του ελληνικού εμπορίου, όπως εκφράστηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πέτσα που ρητά ανέφεραν ότι η απελευθέρωση δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της Κυβέρνησης και χαρακτήρισαν επαρκές το ισχύον πλαίσιο ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Για τον εμπορικό κόσμο της χώρας είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση που στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς δεν πρόκειται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της συμφωνίας που έχει μαζί μας».