Τη συμφωνία διάσωσης της Mamidoil-Jet Oil SA με την είσοδο της αυστριακής εταιρείας Cetracore Energy GmbH, ως στρατηγικού επενδυτή, η οποία για την εξαγορά θα καταβάλλει ποσό άνω των 105 εκατ. ευρώ, επικύρωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σημαντικό στρατηγικό βήμα για την επέκταση της αυστριακής εταιρείας σε Βαλκάνια-ΝΑ Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο προβλέπεται η είσοδος της Cetracore Εnergy, GmbH, καταβάλλοντας περισσότερα από 105 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil-Jetoil, S.A.

Ο επενδυτής έχει καταβάλει ήδη πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Mamidoil-Jetoil συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, έως τώρα, ενώ διατηρούνται και σώζονται στο σύνολό τους οι πάνω από 150 θέσεις εργασίας στην εταιρεία. Η Αυστριακή εταιρεία στοχεύει να προσδώσει μια νέα προοπτική συνεργαζόμενη στενά με τις τοπικές εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα, εισάγοντας μια νέα δυναμική και δημιουργώντας συνέργειες και ανάπτυξη στην αγορά.

Σημειώνεται ότι ο επενδυτής έχει εξασφαλίσει την έγκριση του 66% των πιστωτών όταν το άρθρο 106Β απαιτεί τη συναίνεση του 50%+1.

Petr Reshchikov: Σημαντικό στρατηγικό βήμα για την επέκταση της αυστριακής εταιρείας σε Βαλκάνια-ΝΑ Ευρώπη

Όπως δηλώνει ο Petr Reshchikov CEO της Cetracore Εnergy, GmbH «η επένδυση στη Mamdoil-Jetoil S.A. αποτελεί για εμάς σημαντικό στρατηγικό βήμα, μέρος της επιχειρηματικής μας επέκτασης στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε η τεχνογνωσία και η πείρα των ανθρώπων μας αντανακλάται στην επιτυχή διαχείριση πάνω από 9 εκατ. τόνων πετρελαιοειδών ετήσιος στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

Δημιουργούμε έτσι προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τον κλάδο συνολικά, όσο και για την εθνική οικονομία της χώρας και φυσικά την απασχόληση».

Από την πλευρά του ο στρατηγικός σύμβουλος εμπορίου και ανάπτυξης της Cetracore Sol Bukingolts τονίζει ότι η επένδυση αναμένεται να επαναφέρει, αλλά και να ενισχύσει το εμπορικό αποτύπωμα της Mamidoil-Jetoil S.A., ενός από τους πιο σταθερούς προμηθευτές της εγχώριας αγοράς.

Για την Cetracore Energy GmbH, σημείωσε, η επένδυση στην Mamidoil-Jetoil συνιστά ένα κομβικό στρατηγικό βήμα αναγνωρίζοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η έντονη τοπική παρουσία της, η μακρόχρονη εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς που υλοποιεί η Cetracore Εnergy, την υψηλή ποιότητα και συνέπεια στην επάρκεια των αποθεμάτων αναμένεται να δημιουργήσουν νέα δυναμική για την Μamidoil-Jet Oil καθιστώντας την ξανά εκ των πρωταγωνιστών του κλάδου, κατέληξε.