Η πρώτη σκέψη, στο άκουσμα αυτής της πληροφορίας - από πηγή που συνήθως έχει καλή ενημέρωση - ήταν να μην αποδειχθεί αληθινή, καθώς θα συνεπάγεται ότι θα προστεθούν και άλλοι εργαζόμενοι στη στρατιά των ανέργων και τη μεγάλη λίστα των ανθρώπων, που θα αναγκαστούν να ζήσουν τον εφιάλτη της απόλυσης και της ανεργίας.

Η πληροφορία, λοιπόν - που λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί - έχει να κάνει με φημολογούμενο "μπαράζ απολύσεων" στην γνωστή αλυσίδα λιανικού εμπορίου ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ΑΒ Βασιλόπουλος, που ελέγχεται πλέον από ξένα συμφέροντα, διαβλέπει αφενός ότι άλλες αλυσίδες κερδίζουν συνεχώς μερίδια αγοράς, αφετέρου οι υπηρεσίες delivery, on line, e-shop κλπ που έχει καθιερώσει, αποδίδουν, ενώ τα ανοίγματα νέων καταστημάτων μάλλον αναθεωρούνται προς το παρόν, δεδομένων και των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Συνεπώς, η προοπτική είναι να ενισχυθούν οι υπηρεσίες και τα μήματα που προαναφέραμε, που δεν απαιτούν μεγάλο αριθμό προσωπικού, όπως η κανονική λειτουργία ενός καταστήματος, με φυσική παρουσία του πελάτη.

Προφανώς, η διοίκηση του Ολλανδo-Βελγικού ομίλου Royal Ahold - Delhaize, βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης των επεκτατικών της σχεδίων στην ελληνική αγορά, εφόσον βέβαια ισχύει και επιβεβαιωθεί η πληροφορία για απολύσεις, πράγμα που βεβαίως απευχόμαστε και θα είναι πραγματικά από τις λίγες φορές που θα χαρούμε να διαψευστούμε.

Αν, πάντως, υπάρχει πράγματι θέμα απολύσεων, αυτό σημαίνει όχι μόνο ανακοπή των όποιων επεκτατικών σχεδίων του πολυεθνικού ομίλου, αλλά ενδεχομένως και αναθεώρηση της μέχρι τώρα στρατηγικής του, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κλάδο λιανικής και των εταιρειών σούπερ μάρκετ, επιφέροντας σημαντικές ανακατατάξεις.

Σε κάθε περίπτωση, θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτηση της εταιρείας.