Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η φετινή, 27η, διεθνή έκθεση Agrotica, με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά το αναμενόμενο και να πλησιάζει τις 150.000. Η μεγάλη προσέλευση είχε ως αποτέλεσμα να δαπανηθούν στην πόλη περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Σε 143.754 οι επισκέπτες - Διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες

Ακόμη και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ξεπέρασε η επισκεψιμότητα στην 27η διεθνή έκθεση Agrotica και σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της διοργανώτριας, ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, την πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης πέρασαν σε τέσσερις ημέρες (1/2-4/2) 143.754 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 16,2%, έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης του 2016.

Η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το «ραντεβού» της με τον αγροτικό κλάδο για το 2019, με τη διοργάνωση της Zootechnia (31/1-3/2) στη Θεσσαλονίκη και της Agrothessaly (28/2-3/3) στη Λάρισα.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, στη φετινή διοργάνωση οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν πάνω από 100% έναντι της έκθεσης του 2016, ενώ ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών "ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς κατά κοινή ομολογία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έκθεσης ήταν σημαντικά βελτιωμένα".

Παράλληλα, κατά τους διοργανωτές ΔΕΘ-Helexpo, μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Agrotica, με πρωταγωνιστή το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, που είχε θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία».

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή 27η Agrotica ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ οι εκθέτες ανήλθαν σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι), έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014. Στη φετινή διοργάνωση είχαν παρουσία επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και μάλιστα από όλη τη χώρα, ενώ συμμετείχαν οι leaders στην εμπορία και πώληση εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, όπως και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες.

Η 27η Agrotica φιλοξένησε πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και περίπου 500 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Η φετινή διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Στα 50 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που «έπεσαν» στην πόλη το τετραήμερο της διοργάνωσης

Στα 50 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που «έπεσαν» στην πόλη της Θεσσαλονίκης το τετραήμερο της διοργάνωσης της 27ης Agrotica, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Κυριάκο Ποζρικίδη, ο οποίος για τον συγκεκριμένο υπολογισμό επικαλέστηκε τον πολλαπλασιαστή για τέτοιου είδους διεθνή γεγονότα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o κ.Ποζρικίδης επισήμανε ακόμη ότι η 27η Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στις 1-4 Φεβρουαρίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υποδέχθηκε 143.754 επισκέπτες, μέγεθος αυξημένο κατά 16,2% έναντι της διοργάνωσης του 2016.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν η μεγαλύτερη έκθεση όλης της ευρύτερης περιοχής, όχι της Ελλάδας αλλά και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» και πρόσθεσε ότι«οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν πάνω από 100% έναντι της έκθεσης του 2016, γεγονός που απέδειξε την ενίσχυση του διεθνοποιημένου χαρακτήρα της Agrotica».

«Ήρθε κόσμος στην πόλη από το εξωτερικό, κινήθηκε η οικονομία της πόλης, εμείς υπολογίζουμε ότι πέσανε 50 εκατομμύρια στην πόλη, σύμφωνα με τον πολλαπλασιαστή για τέτοιου είδους διεθνή γεγονότα, δούλεψαν όλοι οι επαγγελματίες, καφέ, εστιατόρια, ταξί» σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς κατά κοινή ομολογία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έκθεσης ήταν σημαντικά βελτιωμένα. Πολύ σημαντικό ήταν επίσης ότι γέμισαν ακόμη και οι συνεδριακοί χώροι και οι νέοι αγρότες αγκάλιασαν την έκθεση, κατέληξε o διευθυνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo AE.