Σε νέα ιδιοκτησία πέρασε και επίσημα το 50% της πολύ γνωστής ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz.gr, με την Dionic, που κατείχε το συγκεκριμένο ποσοστό, να γνωστοποιεί την αγοραπωλησία που θα της φέρει 10,5 εκατ. ευρώ.

Θέλοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για να προχωρήσει στην αποπληρωμή και αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού, η Dionic αποφάσισε να πουλήσει το ποσοστό συμμετοχής της στο Skroutz.

Όπως έγινε ανακοινώθηκε σήμερα, το deal ολοκληρώθηκε, με την Dionic να παραχωρεί το 50% της Σκρουτζ Α.Ε., της εταιρείας που διαχειρίζεται τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο, με αντάλλαγμα το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό αυτό περιήλθε ξανά στην κατοχή των τριών ιδρυτών και βασικών μελών της επιχείρησης, που όπως φαίνεται εξασφάλισαν την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Παράλληλα, η Dionic ενημέρωσε πως πούλησε και το 37,5% της εταιρείας ΕΝΑΛΕΝ ΑΕΚΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 500.000 ευρώ. Πρόκειται για εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και εκμετάλλευση έργων παραγωγής εναλλακτικών μορφών ενέργειας