Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

«Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό των κινήσεων προς τα νησιά, ελλοχεύει ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης του ακτοπλοϊκού συστήματος, ιδιαίτερα στις γραμμές που δεν είναι επιδοτούμενες», επισημαίνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να υιοθετήσει οκτώ προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους τομείς της Ακτοπλοΐας, της Ναυτεργασίας και της διασύνδεσης των νησιών.

Οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη οι ακτοπλόοι.

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα, προκειμένου να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Την αναβολή της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2020 για τον Οκτώβριο, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε πολλές περιοχές, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν στα ανατολικά και φθάνουν στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά τα 9 μποφόρ.

Βρισκόμαστε εδώ στη Μυτιλήνη μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για να τονίσουμε «την απόφαση αλλά και την αποφασιστικότητά να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας» διακήρυξε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στο νησί συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια ο τρόπος κατανομής της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων και πυραυλακάτων με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Επτά προτάσεις έχει καταθέσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα» στον ΟΛΠ.

Το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα δεν μπορεί να μην προκαλέσει συνέπειες και στο παγκόσμιο εμπόριο, με την ποντοπόρο ναυτιλία να είναι από τους τομείς που πλήττονται. Πως κινούνται οι Έλληνες εφοπλιστές.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ