Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Σε αύξηση κατά 6% της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προχώρησαν, από χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, ορισμένες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέχρι και κατά 25% κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, κατά εφαρμογή κανονισμού του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ.

Με αυξημένα μεγέθη διακίνησης, τόσο στα εμπορευματοκιβώτια, όσο και στο γενικό και χύδην φορτίο, έκλεισε το 2019 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Tags:

Συνεχίζονται τα προβλήματα σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Προβληματισμό και συζητήσεις στις διοικήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών έχει προκαλέσει η νέα επιβάρυνση στο κόστος των ναυτιλιακών καυσίμων, με την εφαρμογή του κανονισμού για καύσιμα μειωμένης περιεκτικότητας σε θείο (σσ. από το 3,5% στο 0,5%).

Μετά τις 10 το πρωί αναμένεται να υπάρξει σταδιακή άρση της απαγόρευσης απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η 1η Ιανουαρίου αποτελεί καθοριστική στιγμή στην ιστορία δύο πολύ σημαντικών βιομηχανιών: της ναυτιλίας και της διύλισης ορυκτών καυσίμων.

Υπέρ της ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελόριζου με τη Ρόδο γνωμοδότησε χθες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα το εν λόγω ακριτικό νησί της Ελλάδας να έχει πλέον καθημερινά, χειμώνα -καλοκαίρι, τόσο συμβατικά, όσο και ταχύπλοα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία.

Νέα στρατηγική προσέγγισης των φορέων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, προκειμένου να διαμορφώσει συνθήκες συναίνεσης για την προώθηση της επέκτασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, ξεκίνησε η νέα διοίκηση της Cosco Shipping.

Tags: ,

Διεθνείς οργανώσεις ναυτιλιακών μεταφορών προτείνουν να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την καινοτομία που θα χρηματοδοτηθεί με έναν φόρο στα καύσιμα ώστε να εφαρμόσει προγράμματα για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα, που είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ