Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη διακίνηση των κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, ύστερα από συνάντηση -σήμερα- των εκπροσώπων των απεργών με τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, ο οποίος υποστήριξε τα αιτήματά τους.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, έγινε παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας, Αν. Νεφελούδη, του αρχηγού του λιμενικού σώματος αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πλήρως τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Με τη θέση του υπουργού συντάχθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων, όπως και ο κ. Νεφελούδης.

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Ναυτιλίας, ο γγ του υπουργείου Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο γραφείο του, την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 12.30 για συνομιλίες επί τεχνικών ζητημάτων, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των απεργών.

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων, προκλήθηκε αναστάτωση στη διακίνηση των κοντέινερ, ενώ χθες το απόγευμα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από προσφυγή της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ -θυγατρική εταιρεία της Cosco- έκρινε παράνομη την απεργία που είχε εξαγγείλει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση των Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά(ΕΝΕΔΕΠ).

Η ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωσή της είχε καλέσει όλους τους εργαζομένους σε απεργία, ζητώντας άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου και διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.