Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει ο σύνδεσμος ακτοπλόων (ΣΕΕΝ- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) την απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό.

Συγκεκριμένα ο σύνδεσμός με σημερινή ανακοίνωσή του εκφράζει την έκπληξή του για την «αδικαιολόγητη απόφαση», όπως την χαρακτηρίζει της ΠΝΟ, να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν χθες αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

«Παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του συνδέσμου μας επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση» αναφέρει ο ΣΕΕΝ.

Προσθέτει επίσης όταν «παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου Μιχάλης Σακέλλης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΝΟ, δεν του επετράπη από μερίδα μελών ναυτεργατικών σωματείων να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου».

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» αναφέρει ο ΣΕΕΝ και καλεί την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της ακυρώνοντας τη σημερινή απόφασή της για την κήρυξη της απεργίας.