Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα στο Ναυπηγείο Νεωρίου, στη Σύρο, η πλωτή δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» τύπου panamax, μετά από ένα τεράστιο πρόγραμμα πλήρους ανακατασκευής της, που έθεσε σε εφαρμογή ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Onex SHIPAYRDs.

Η συγκεκριμένη δεξαμενή, 75.000 τόνων, είχε παρουσιάσει στη διάρκεια του καλοκαιριού ένα απρόβλεπτο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα απάντλησης υδάτων, το οποίο επιδιορθώθηκε από εξειδικευμένα συνεργεία, ενώ έγινε και πλήρης ανακατασκευή της που διήρκησε 100 ημέρες.

Η ΒΙΟΛΑΝΤΩ μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία με ολικό μήκος έως 245 μέτρα και πλάτος έως 32,4 μέτρα.

Το Νεώριο απασχολεί αυτήν τη στιγμή περισσότερους από 300 εργαζομένους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων του Ναυπηγείου αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αξιότιμους πελάτες μας και τους φίλους του Νεωρίου μας, ότι από σήμερα 28-1-2019 η δεξαμενή μας "ΒΙΟΛΑΝΤΩ" τύπου "Panamax" είναι σε απόλυτη λειτουργία! Η πλήρης ανακατασκευή διήρκησε 100 ημέρες και εργάστηκαν όλα τα τεχνικά, παραγωγικά τμήματα του Νεωρίου με αγάπη και μεράκι. Η ΒΙΟΛΑΝΤΩ πιστοποιήθηκε επάξια στη μέγιστη δυνατότητά της και πιο δυνατή από ποτέ ξεκίνησε να εξυπηρετεί την ελληνική ναυτιλία μας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μας γεμίζει όλους εμάς τους εργαζόμενους με υπερηφάνεια και πίστη για ό,τι καταφέραμε και για ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερη δουλειά και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Είχαμε κάνει γνωστό από την αρχή της επαναλειτουργίας ότι δεν θέλαμε να ζούμε εις βάρος κανενός και θα θέλαμε να ζούμε με την αξία μας και για αυτήν να πληρωνόμαστε μέσα από την εργασία μας.

Τα εγκαίνια θα οριστούν στο άμεσο προσεχές διάστημα και όλοι οι φίλοι μας θα προσκληθούν εγγράφως.

Θα θέλαμε για άλλη μία φορά να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας, τους τοπικούς φορείς, τις αρχές του τόπου μας και τους βουλευτές του νομού μας, για την αμέριστη συμπαράσταση στη μεγάλη αυτή προσπάθεια».