Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας. Η σχετική αίτηση ενδιαφέροντος από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, πρέπει να έχει κατατεθεί έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 6.141 για τα πλοία Κατηγορίας 2, και 5.686,10 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 3, όπως επίσης και 4.548,88 ευρώ για τα πλοία Κατηγορίας 5, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων. 

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου πλοίου είναι τα εξής: 
ι) Μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 200 (χειμώνα) - 250 (θέρους) επιβατών. 
ιι) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 450 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ..
ιιι) Ολικό μήκος άνω των 75 μέτρων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, κηρύχθηκε έκπτωτη η πλοιοκτήτρια εταιρία του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της επιδοτούμενης άγονης ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και κατέπεσε η εγγυητική επιστολή της. Σημειώνεται ότι από σήμερα, η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

 Επισυνάπτεται ΕΔΩ η σχετική προκήρυξη