Οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη οι ακτοπλόοι.

Να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναδρομικά από 21.3.20, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών και η ασφάλεια των νησιών, ζητεί με επιστολή του παρόν τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο σύνδεσμος των ακτοπλόων, αναφέρει ότι η επιβατική κίνηση θα καταστεί ανύπαρκτη καθώς θα περιοριστεί στους κατ' ανάγκη διακινούμενους για λόγους υγείας ή άλλα πολύ σοβαρά θέματα. Επίσης αναφέρει ότι σε ό,τι αφορά τη διακίνηση φορτηγών αυτοκινήτων, υπάρχει σταδιακή καθημερινή μείωση λόγω της υποχώρησης της οικοδομικής δραστηριότητος, αλλά και άλλων δραστηριοτήτων στα νησιά. Τέλος επισημαίνει ότι λόγω των μέτρων δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση της διακίνησης επιβατών και οχημάτων την περίοδο του Πάσχα, που πάντα ήταν μία σημαντική βοήθεια για τις εταιρείες ενώ οι κρατήσεις τη θερινή περίοδο είναι πλέον ανύπαρκτες.