Εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ξεκινά από αύριο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος, που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Στόχος των ελέγχων, είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

«Η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών, αλλά και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων, ήταν και παραμένει καθοριστική προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι σήμερα. Με την προσθήκη συστηματικών ελέγχων, στοχεύουμε στην καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας με πρόσθετη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, αλλά και τη δημιουργία ισχυρού μηχανισμού επιτήρησης.

Με τη συνεργασία όλων και την πολύτιμη συμβολή των γυναικών και ανδρών του Λιμενικού Σώματος, θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε ασφαλή ταξίδια με πλοία και νησιά χωρίς κρούσματα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.