(update) Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο πλοίο Blue Horizon, το οποίο είχε ολοκληρώσει νωρίς το πρωί το δρομολόγιο Πειραιάς -Ηράκλειο και βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι, δεν ήταν τελικά χωρίς θύματα.

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ο βαρύτερα τραυματισμένος, εκ των τεσσάρων που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχασε τελικά τη ζωή του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για 30χρονο Γ΄ Μηχανικού του πλοίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη προήλθε από έκρηξη αντλίας στο χώρο του μηχανοστασίου. Την ώρα εκείνη στο πλοίο δεν βρίσκονταν επιβάτες.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, δήλωσε τα εξής:

"Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του 30χρονου Γ΄ Μηχανικού του Ε/Γ-Ο/Γ "Blue Horizon". Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του ναυτικού μας. Μόλις ενημερώθηκα για το δυστύχημα έδωσα εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν και ήδη κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο Ηράκλειο για το σκοπό αυτό".