Μια νέα εποχή ξεκινά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με την ανάληψης της νέας διοίκησής του, όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, που επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΘ και συναντήθηκε με τη νέα διοικητική του ομάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Λαμπρίδης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, «με την ανάληψη της νέας διοίκησης, ξεκινά για τον ΟΛΘ μια εποχή, που βάζει τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών του παρελθόντος, μια εποχή η οποία με βάση τα όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης και με τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό κόμβο διακίνησης πλοίων και εμπορευμάτων για τις αγορές, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου για τον ΟΛΘ, «θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα έχει προστιθέμενη αξία στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης ειδικότερα, αλλά και της Βορείου Ελλάδος γενικότερα». Παράλληλα, όπως σημείωσε, «θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση με τη δημιουργία νέων σταθερών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, για την εξασφάλιση των οποίων υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στη σύμβαση παραχώρησης».

Υπογραμμίζεται, ότι τον κ. Λαμπρίδη και τον επικεφαλής του γραφείου δημόσιας Αρχής Λιμένα Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Τοζίδη, υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, ήτοι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος, Σωτήριος Θεοφάνης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Ρούι Πίντο και ο γενικός επιχειρησιακός διευθυντής και διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, Μαρκ Ριοντέλ.

Υπενθυμίζεται ότι το 67% του ΟΛΘ, πέρασε έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση των Deutsche Invest Equity Partners, Belterra Investments και Terminal Link. Τονίζεται ότι η νέα διοικητική ομάδα της ΟΛΘ Α.Ε., συναντήθηκε με τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στην Ελλάδα, ενώ επισκέφθηκε και τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Υπενθυμίζεται δε, ότι τις προηγούμενες ημέρες η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.

«Η νέα διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύσφιξη των σχέσεων πόλης και λιμανιού, και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστεί στενά με την πολιτεία, τις τοπικές αρχές, τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της λιμενικής κοινότητας» δήλωσε ο κ. Θεοφάνης επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει ανοιχτός και ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.