Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

Σε εκτόξευση της κίνησης στο Διαδίκτυο, οδήγησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών παγκοσμίως. Καθώς 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν κληθεί συνολικά από τις Αρχές των χωρών τους, να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η χρήση του Internet έχει, ήδη, αυξηθεί σε ποσοστό έως και 70%.

Μπορεί η υπόλοιπη οικονομία διεθνώς να ζορίζεται λόγω της κρίσης του κορονοϊού, αλλά ο τεχνολογικός τομέας έχει μεγάλες προσδοκίες. Μερικοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι ιδίως οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα βγουν ακόμη πιο ισχυρές μετά τη λήξη του συναγερμού.

Ο κλάδος της τεχνολογίας βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και παρέχει εφαρμογές και εργαλεία, τα οποία αποτελούν κρίσιμες και πολύτιμες λύσεις για την υποστήριξη της επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Tags:

Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα φαίνεται πως έληξε η διαπραγμάτευση της Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τις τράπεζες για την απόκτηση της Forthnet, καθώς μία εκ των εμπλεκομένων τραπεζών - η Alpha Bank - φέρεται να δημιουργούσε συνεχώς προσκόμματα, όπως ισχυρίζεται η πλευρά Μαρινάκη.

Η WestNet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia και κορυφαίος διανομέας προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, εντάσσει στο χαρτοφυλάκιο της τα νέα μοντέλα laptops της Huawei, MateBook D14 & D15. Η Huawei αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία της τεχνολογίας, παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ταχύτητα ανεβάζει η παγκόσμια κοινότητα με τη χρήση νέων τεχνολογιών σύνδεσης στο Διαδίκτυο, όπως, για παράδειγμα, η οπτική ίνα, να αυξάνεται μεταξύ του πληθυσμού.

Η Huawei θα κατασκευάσει εργοστάσιο στη Γαλλία ανεξάρτητα από την απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της ή όχι σε ένα νέο δίκτυο 5G, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Επίκαιρο Workshop διοργάνωσαν η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και η Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, με την υποστήριξη των ΣΒΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΣΕ, ΣΒΘΣΕ, ΣΕΒΠΔΕ, Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και CEO Initiative, για το ολοένα και πιο ψηφιακό μέλλον της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και τις εφαρμογές της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική Βιομηχανία.

Διάλογο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τις σημαντικές αλλαγές, που θα επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στον χώρο της Υγείας ξεκίνησε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ