Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

«Στοίχημα» αποτελεί για την κυβέρνηση η απλούστευση και οι φιλικές υπηρεσίες του Δημοσίου προς τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και τα στελέχη του Δημοσίου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, «απλούστευση των διαδικασιών δεν είναι μόνο η ψηφιοποίησή τους.

Την έναρξη της διάθεσης των υπερσύγχρονων επαγγελματικών λύσεων δικτύωσης της εταιρίας Aruba, θυγατρικής του Ομίλου Hewlett Packard Enterprise (HPE), ανακοίνωσε πρόσφατα η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, στο δίκτυο των συνεργατών της.

Την περίπτωση ενδιάμεσης λύσης αποστολής ειδοποιήσεων μέσω γραπτών μηνυμάτων στους πολίτες της εφαρμογής 112 σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα στο τέλος του έτους.

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών 2019, που είχε αναλάβει η SingularLogic, μέλος του Ομίλου MIG, για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών. 

«Κηρύσσουμε ψηφιακό ανένδοτο» ήταν η χαρακτηριστική φράση του νέου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Πιερρακάκη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, από τον προκάτοχο του, Νίκο Παππά.

Η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας (HSR) στην Κίνα καταγράφει ουσιαστική ανάπτυξη κι έχει προσφέρει ρεαλιστικές πρακτικές υιοθέτησης του, από άλλες χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο σχετικών επενδύσεων στην τεχνολογία HSR, σύμφωνα με αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο συνολικός δείκτης "Ένταση Ε&Α", που εκφράζει τις δαπάνες για Έρευνα & Ανάπτυξη (Ε&Α) ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας, διαμορφώθηκε στο 1,13% το 2018, ποσοστό που φανερώνει αύξηση, τόσο μέσω κρατικών πιστώσεων όσο και ιδιωτικών επενδύσεων. Ωστόσο τοποθετεί την Ελλάδα μόλις στην  18η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Τη δημιουργία κέντρου αριστείας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα απευθύνεται στη νότια Ευρώπη, προωθεί το ελληνικό γραφείο της πολυεθνικής Hewlett Packard Enterprise.

Τη δυναμική του είσοδο στην ελληνική αγορά με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να αλλάξουν ριζικά οι δημόσιες μεταφορές, οι πληρωμές, το λιανικό εμπόριο και συνολικά το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ο κορυφαίος κινεζικός όμιλος ΑΙ τεχνολογίας DeepBlue Technology.

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της επένδυσης της Space Hellas στην εταιρεία Web-IQ B.V. με έδρα στην Ολλανδία, με διαμόρφωση του ποσοστού συμμετοχής της από 17,21% σε 32,8% έναντι 1,1 εκατ. ευρώ μέσω ισόποσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Web-IQ B.V.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ