Την Τρίτη 10 Ιουλίου ξεκινάει στον «Δημόκριτο» το 6ο Ελληνικό Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation), το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων και άλλων φορέων.

Την πρώτη ημέρα (Τρίτη 10 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθούν εργαστήριο και ημερίδα για την ασφάλεια των νανοϋλικών και των νανοτεχνολογιών.

Την Τετάρτη 11 Iουλίου, σε άλλη εκδήλωση, θα διερευνηθεί ο ρόλος των ερευνητικών ηλεκτρονικών υποδομών στην εθνική ερευνητική ατζέντα. Την ίδια ημέρα, σε συμπόσιο που διοργανώνεται από το ερευνητικό έργο iASiS, συντονιστής του οποίου είναι ο «Δημόκριτος», θα εξετασθεί η αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων (big data) στην ιατρική ακριβείας.

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Πράσινες Μεταφορές-Εναλλακτικά Καύσιμα», στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας, ΟΤΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Παρασκεή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την προώθηση της αξιοποίησης και της διασύνδεσης των αποτελεσμάτων της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία. Τέσσερα funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του EquiFund, το Metavallon, το Big Pi, το Unifund και το Velocity Partners, πρόκειται να ενημερώσουν για τα κριτήρια με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τεχνολογικές επενδύσεις, αναζητώντας εταιρείες και ομάδες σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά και με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση αναζήτησης συνεργασιών (Matchmaking) σε συνεργασία με το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης για επιστήμονες και διερευνώντας κοινές επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.