Δυναμικά μπαίνει η Ford στα αυτόνομα οχήματα, δημιουργώντας την ομάδα FAV (Ford Autonomous Vehicles) σχεδιάζοντας να επενδύσει 4 δισ. δολάρια μέχρι το 2023 για αυτό το σκοπό.

Σκοπός της Ford είναι να εκμεταλλευτεί τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και να προλάβει να μπει σε μα δυνατά σε μια αγορά η οποία όπως όλα δείχνουν είναι προ των πυλών και μάλιστα με πολύ επεκτατικές διαθέσεις. Επικεφαλής της νέας ομάδας θα τεθεί ο Sherif Marakby, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι υπεύθυνος για τα αυτόνομα οχήματα και την ηλεκτροκίνηση και ο ρόλος του θα αναβαθμιστεί, αφού θα οριστεί Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Autonomous Vehicles και θα υποβάλει έκθεση στο διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Marcy Klevorn, του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ford και πρόεδρο της κινητικότητας. Σκοπός της Ford είναι η ευθυγράμμιση της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης με τις ομάδες λύσεων κινητικότητας, κάτι που θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη των επιχειρησιακών πλάνων της εταιρείας.

Με την είσοδο του Marakby στη νέα μονάδα, ο Ted Cannis, παγκόσμιος διευθυντής ηλεκτροκίνησης, θα οδηγήσει την ομάδα Edison της Ford, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς. Η ομάδα Edison θα συνεχίσει να αναφέρει στον Jim Farley, εκτελεστικό αντιπρόεδρο και πρόεδρο των παγκόσμιων αγορών.

Η Ford δήλωσε επίσης ότι αναδιοργανώνει το τμήμα παγκόσμιων λειτουργιών της, με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Joe Hinrichs, για να συμπεριλάβει την τεχνολογία της πληροφορίας καθώς και το παγκόσμιο σύστημα παραγγελίας-παράδοσης της εταιρείας.

"Η εξέλιξη της υπολογιστικής ισχύος και της πληροφορικής βοήθησαν να φέρουμε νέα προϊόντα στους πελάτες - από αυτοκίνητα μέχρι tablets", ανέφερε o Hackett σε ανακοίνωση της εταιρείας. "Τώρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την τεχνολογία για να ξεκλειδώσουμε ένα νέο κόσμο εξατομίκευσης οχημάτων, αναβάθμισης της αλυσίδας εφοδιασμού και ευελιξία διαχείρισης του στοκ που ανταγωνίζεται οποιοδήποτε βιομηχανικό μοντέλο στον κόσμο - και η πρόκληση του Joe είναι να μας βοηθήσει να επανασχεδιάσουμε αυτό το σύστημα για να βοηθήσουμε τους αντιπροσώπους μας και να βελτιώσουμε την συνολική μας ικανότητα".

Πηγή: emea.gr