H Google αποτελεί, πλέον, συνώνυμο της μηχανής αναζήτησης. Δύο δεκαετίες μετά την ίδρυσή του ο κολοσσός επηρεάζει σήμερα πολλές πτυχές της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Η Google άλλαξε τον κόσμο. Ο εντοπισμός πληροφοριών στο ίντερνετ μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έχει γίνει αυτονόητος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μηχανές αναζήτησης υπήρχαν και πριν τον αμερικανικό κολοσσό. Η ιδέα όμως των ιδρυτών της Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν ήταν καινοτόμα. Μιλάμε για δύο φοιτητές πανεπιστημίου, που ξέφυγαν από τα όρια ενός απλού διαδικτυακού καταλόγου αποτελεσμάτων και δημιούργησαν την έξυπνη μηχανή αναζήτησης.

Η πρώτη εκδοχή της μηχανής, που προγραμματίστηκε από τους δύο ιδρυτές το 1996, ονομάζονταν BackRub. Λίγο αργότερα οι Πέιτζ και Μπριν βάφτισαν την σελίδα τους Google, δανειζόμενοι τον μαθηματικό όρο Googol, που περιγράφει το 1 με 100 μηδενικά. Για να εξαργυρώσουν μια χορηγία πάνω από 100.000 δολαρίων του συνιδρυτή της εταιρίας Sun Microsystem Αντρέας φον Μπερτολσχάιμ οι δύο ιδρυτές καταχώρησαν την νέα εταιρία στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ