Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπεραμύνθηκε σήμερα του εποπτικού της έργου, αναφέροντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της η αποκάλυψη φαινομένων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ακόμη και από τράπεζες που εποπτεύονται άμεσα από αυτή.

Tags: ,

Την εφαρμογή του νόμου για όσους παρακωλύουν τη διενέργεια πλειστηριασμών ζητούν οι τράπεζες καθώς η διεξαγωγή τους αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, αρχής γενομένης από χθες, δεν …έλυσε το πρόβλημα.

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης και της ισοτιμίας του ευρώ αποτελούν μία φυσιολογική αντίδραση στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της και όχι μία αδικαιολόγητη σύσφιγξη της αγοράς, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτας Βασιλιάουσκας.

Στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018, μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστοτόπου.

Σταθερό για τρίτο συνεχή μήνα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο 2017 (20,9%). Καλύτερη του αναμενομένου η επίδοση για το σύνολο του έτους, αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank «7 ημέρες Οικονομία».

Στη δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) συμμετέχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται ότι θα συμφωνήσουν σήμερα να στηρίξουν τον Ισπανό υπουργό Λουίς ντε Γκίντος για να διαδεχτεί τον Μάιο τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίκτορ Κονστάνσιο, μια κίνηση που ενδέχεται να αυξήσει τις πιθανότητες να αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ ένας Γερμανός, τον επόμενο χρόνο. (UPD 16:20) Δεν θα συμμετάσχει στην διαδικασία ο Φίλιπ Λέιν, αφήνοντας τον Ντε Γκίντος ως μοναδικό υποψήφιο.

Την έναρξη του νέου, 6ου κατά σειρά, κύκλου του egg - enter•grοw•go, ανακοίνωσαν η Eurobank και το Corallia, που σχεδίασαν και υλοποιούν από το 2013 το πιο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 23.04.2018.