Τρίτη, 07 Απριλίου 2020

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν τρομερό κοινό εχθρό: τον κορωνοϊό. Έναν εχθρό που απειλεί τη δημόσια υγεία, την κοινωνία, την οικονομία και ιδίως το παραγωγικό δυναμικό της οικονομίας», γράφει ο διοικητής της ΤτΕ σε άρθρο του στην online έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt.

Η Eurobank ενημέρωσε πως ο Θεόδωρος Καλαντώνης παραιτήθηκε από τις θέσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της τράπεζας, για να αναλάβει πρόεδρος της Eurobank FPS.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει τους πελάτες της ότι σήμερα Δευτέρα 6 και αύριο 7 Απριλίου, μπορούν να καταθέτουν τη δήλωση αναστολής επιταγών ηλεκτρονικά μέσω της winbank. 

Στην ενεργοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στις προβλέψεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου / ΦΕΚ Α75/30.03.2020, αναφορικά με τις ειδικές διευκολύνσεις για τις Επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει επιταγές και πλήττονται από την πανδημία του Covid-19, προχώρησε η Alpha Bank

Tags:

Η οικονομική αναταραχή που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα διαφορετικού είδους σοκ και δυνητικά είναι πιο σοβαρή από αυτήν που προκάλεσε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, γράφουν οι Tobias Adrian και Aditya Narian στο blog του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε άρθρο τους αναφορικά με τι διατήρηση της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος εν μέσω της κρίσης Covid-19.

Οι διευκολύνσεις στην αποπληρωμή δανείων δεν θα επιβαρύνουν την κεφαλαιακή θέση των τραπεζών, σύμφωνα με «τεχνικές διευκρινήσεις» που εξέδωσε η Επιτροπή της Βασιλείας. Oι διεθνείς τράπεζες ειδοποιήθηκαν ότι δεν χρειάζεται να τηρούν αυστηρά τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για δάνεια τα οποία έχουν κρατικές εγγυήσεις ή προβλέπουν περιόδους χάριτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Η Eurobank, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες που επιτείνουν την ανάγκη εξ’ αποστάσεως πωλήσεων, θέτει στη διάθεση των επιχειρήσεων τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία Eurobank Payment Link, δημιουργώντας ένα νέο κανάλι συναλλαγών για τις επιχειρήσεις με τους πελάτες τους, ακόμη και εάν εκείνες δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).

Tags: ,

Στα μέτρα που έχει λάβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την πληρωμή φορολογικών οφειλών, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορονοιό , ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Δεν δικαιολογείται η εικόνα που είδαμε σήμερα έξω από τις τράπεζες, μετά τα μέτρα και την πρόνοια που έχει λάβει το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για την πλήρη και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών εκτός τραπεζικού καταστήματος, ανέφερε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοιό.

Κέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 484 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας το 2019, έναντι 65 εκατ. ευρώ το 2018, με καθαρά έσοδα από τόκους ενισχυμένα κατά 7% σε ετήσια βάση, ανερχόμενα σε 1,186 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τη σημαντική αύξηση των επιτοκιακών εσόδων από χρεόγραφα που απορρόφησε το κόστος των τίτλων μειωμένης εξασφάλισης Tier II το β’ εξάμηνο 2019, καθώς και τη μικρή μείωση των επιτοκιακών εσόδων από δάνεια ύψους 2,8% σε ετήσια βάση.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ