Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακοινώσει σήμερα επίσημα τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων, αλλά οι προβλέψεις της για την ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερες, αυξάνοντας τις πιθανότητες ότι θα καθυστερήσει την επόμενη κίνησή της για την άρση της νομισματικής στήριξης που παρέχει.

Περαιτέρω μείωση κατά 900 εκατ. ευρώ σημειώθηκε στο ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) στα τέλη Νοεμβρίου, γεγονός που αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας και τη σταθεροποίηση των ροών καταθέσεων.

Η ελληνική οικονομία σταδιακά ξεφεύγει από το tempo adagio των προηγούμενων ετών. Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι οι επενδύσεις παγίων δεν αποτελούν το «πρώτο βιολί», τονίζουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο τεύχος «7 ημέρες Οικονομία».

Για το σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν σε πληρωμές ενισχύσεων αγροτών πιστοποιήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από τον ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης TUV Hellas.

Με ένα νέο παιδικό αποταμιευτικό λογαριασμό, τον “yellowkid” η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια σύγχρονη λύση συστηματικής αποταμίευσης για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την κάλυψη των αναγκών και την πραγματοποίηση κάθε ευχής των παιδιών τους.

Έμφαση στη χρηματοδότηση της καινοτομίας βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά η Εθνική Τράπεζα, μέσω του ολοκληρωμένου πρόγραμματις NBG Business Seeds, που στηρίζει την επιχειρηματικότητα με δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Εφικτό θεωρεί η Εθνική Τράπεζα τον στόχο για ρυθμούς ανάπτυξης 2,5%  το 2019, επικαλούμενη τα επεκτατικά δημοσιονομικά μέτρα που αποτιμώνται σε 0,5% του ΑΕΠ και την κεκτημένη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Την αδήριτη ανάγκη, οι τράπεζες να προσαρμόσουν έγκαιρα τη λειτουργία τους, με όσα επιτάσσει ο έντονος ανταγωνισμός και η επερχόμενη ψηφιακή επανάσταση, επωφελούμενες από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, μειώνοντας τα κόστη τους και ανταγωνιζόμενες στην ενιαία ψηφιακή αγορά νέους παίκτες με τεράστια οικονομική επιφάνεια, επισήμανε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιστημονική ημερίδα.

Στη διάθεση μιας νέας πρωτοποριακής στην ελληνική αγορά υπηρεσίας για την αποταμίευση προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Με την νέα υπηρεσία «Pay & Save» ο πελάτης αποταμιεύει εύκολα κάνοντας τις καθημερινές του αγορές με τη χρεωστική του κάρτα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ