Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Συμφωνία µε την κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management για την πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1,1 δισ. ευρώ (από τα οποία περίπου 1 δισ. ευρώ εμφανίζονται στον ισολογισμό της Τράπεζας) και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων 2 δισ. υπέγραψε η Eurobank. Στο 6% περίπου το τίμημα.

Ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας «Ημιθέα Α.Ε.», η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Η κρίση στην Ιταλία ευθύνεται για την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, υπογράμμισε ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας μιλώντας σε επενδυτές στο City του Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανάδειξη των ευκαιριών που υπάρχουν για τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής καθώς επίσης και η συνεργασία και η δικτύωση των ελλήνων παραγωγών με διακεκριμένους αγοραστές και φορείς του εμπορίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας Growth in Agri-food που διοργάνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ανεπαρκή χαρακτήρισε την πρόοδο των τραπεζών στην ΕΕ, όσον αφορά στην άντληση κεφαλαίων για την απορρόφηση ζημιών, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA), Αντρέα Ενρία.

Η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποίησε πως επικαιροποίησε τα αποτελέσματα του ποσοτικοποιημένου συστήματος αξιολόγησης των εγχώριων επιχειρήσεων – Enterprise Rating System (ERS) – που έχει αναπτύξει.

Παρά τη σύντομη έξοδο από το μνημόνιο, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στην Κύπρο παραμένουν υπερχρεωμένα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ).

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις ελληνικές τράπεζες, είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένες και θωρακισμένες και οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Η Ιταλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες στη ζώνη του ευρώ. Γι' αυτό ακριβώς και οι μεγάλοι επενδυτές είναι δύο φορές πιο προσεκτικοί», γράφει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα των ιταλικών τραπεζών είναι πιο απειλητικά από εκείνα των ελληνικών τραπεζών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ