Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 90.000 πελατών της Mastercard στη Γερμανία, τα οποία είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικά, δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, όπως οι αριθμοί πιστωτικών καρτών, γράφει ο γερμανικός Τύπος, ωθώντας τη Mastercard να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία της επίμαχης εταιρικής πλατφόρμας.

Tags:

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναθεωρεί τις εποπτικές προσδοκίες της, όσον αφορά τον σχηματισμό προβλέψεων από τις τράπεζες για νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους (ΜΕΑ), που σχηματίστηκαν μετά την 26η Απριλίου 2019. Τι προβλέπεται από τη νέα απόφαση.

Με την πρόεδρο της Bank of China για την Ευρώπη, Zhou Li Hong, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην παγκόσμια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για την οικονομία και τον πλανήτη συμμετέχει ενεργά η Alpha Bank προσυπογράφοντας τις έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που διαμορφώθηκαν μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEP FI (United Nations Environment Programme Finance Initiative), κατόπιν διαβούλευσης με την παγκόσμια τραπεζική κοινότητα.

Τις πιο πρόσφατες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις υπηρεσίες πληρωμών ακολουθά η Attica Bank, δημιουργώντας πλατφόρμα μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Την ανάγκη για στρατηγικό μετασχηματισμό στους τομείς της κανονιστικής συμμόρφωσης, της φορολογίας, της τεχνολογίας, της διαχείρισης κινδύνων, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της διαχείρισης ταλέντου ανέδειξαν τα αποτελέσματα της έκθεσης της Deloitte 2019 Banking and Capital Markets Outlook: Reimagining transformation.

Συνεχίζεται η βελτίωση του οικονομικού κλίματος για τις ΜμΕ - με εντυπωσιακές επιδόσεις σε σχέση με την Ευρώπη, σύμφωνα με τη νέα έκδοση της Έρευνας Συγκυρίας που συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, βάσει έρευνας πεδίου σε δείγμα 1.160 επιχειρήσεων, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «εκπλήσσει ευχάριστα η συνεχής βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τις διαδικασίες προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινό σύστημα το οποίο θα εγγυάται τις καταθέσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες προχωράει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ). Η ΕΒΑ εξέδωσε γνωμοδότηση για την εφαρμογή της οδηγίας για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοσιότητας του Σχεδίου Διάσπασης της Eurobank Ergasias Ανώνυμης Εταιρείας, ανακοίνωσε η τράπεζα, που, επιπροσθέτως, ενημέρωσε για το που είναι διαθέσιμο το σχέδιο.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ