Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

(Upd). Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συνολικά συμμετείχαν οι 38 τράπεζες που περιλαμβάνονταν στο δείγμα και 51 ακόμη τράπεζες μεσαίου μεγέθους που εποπτεύονται από την ΕΚΤ.

Στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στις προοπτικές της τράπεζας αλλά και της οικονομίας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευσης των μετόχων ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Η Bank of America προχώρησε σήμερα σε ξαφνική αλλαγή στάσης για τις ευρωπαϊκές μετοχές, αναφέροντας πως οι μακροοικονομικές της προβλέψεις δεν συνεπάγονται πλέον περαιτέρω ανοδική πορεία για τις αγορές της Ευρώπης τους επόμενους μήνες.

Λύση στο θέμα του αναβαλλόμενου φόρου και του κινδύνου ενεργοποίησής του σε περίπτωση ενδεχόμενων ζημιών από τις τράπεζες τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της περαιτέρω δραστικής απομείωσης των κόκκινων δανείων ή εξαιτίας επιπτώσεων από την πανδημική κρίση, δίνει η ΕΚΤ, εγκρίνοντας τροποποίηση του άρθρου 27 του ελληνικού φορολογικού κώδικα (νόμος 4172/2013) σχετικά με τη μεταφορά ζημιών και αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTA) που προκύπτουν από διαφορές χρέωσης, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Τις εξελίξεις για την Ελλάδα - ειδικά μετά την έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης - την Ευρώπη και γενικότερα τις διεθνείς εξελίξεις καταγράφει το Δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς, αναλύοντας τις σημερινές συνθήκες και καταγράφοντας τις προοπτικές του αύριο.

Επιβεβαίωση για τα υψηλά επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας αλλά και για την αναβαθμισμένη εταιρική διακυβέρνηση της Alpha Bank αποτελεί η συμμετοχή της στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series, για ακόμη μία χρονιά.

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε η Eurobank, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την ενημέρωσή όσων ενδιαφέρονται επισυνάπτονται αναλυτικά όλες οι διαφωτιστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν από πελάτες της Τράπεζας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ