Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ο κύβος ερρίφθη: μέχρι το τέλος του χρόνου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναστείλει τις διαφιλονικούμενες αγορές ομολόγων. Το βασικό επιτόκιο όμως θα παραμείνει καταρχήν αμετάβλητο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, σημειώνει η Deutsche Welle.

Την Τρίτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Eurobank για να αποφασίσουν, μεταξύ άλλων, την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Την απόφασή του να παραμείνει πρόεδρος του ΔΣ μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019, γνωστοποίησε ο Νίκος Καραμούζης.

Σε διαφορετική γραμμή από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κινήθηκε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Η ΕΚΤ ήδη πετυχαίνει τον στόχο της για τον πληθωρισμό και θα πρέπει να εξομαλύνει την πολιτική της όσο πιο σύντομα είναι τεχνικά δυνατόν», δήλωσε.

«Παγώνει» τα (μηδενικά) επιτόκια για ένα χρόνο ακόμη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα υφιστάμενα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Περαιτέρω μείωση κατά 1,3 δισ. ευρώ σημειώθηκε στο ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), γεγονός που αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας και τη σταθεροποίηση των ροών καταθέσεων.

Tη μικρή παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει σήμερα αν θα τερματίσει τις τεράστιες αγορές ομολόγων στο τέλος του έτους, κάτι που θα αποτελούσε το μεγαλύτερο βήμα της στην κατεύθυνση αποδόμησης της πολιτικής στήριξης που ακολούθησε στην περίοδο της κρίσης, η οποία πιστώθηκε με την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

«Δώσαμε μια χρονικά άνιση μάχη, αλλά καταφέραμε να ανταποκριθούμε επιτυχώς», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΕΤ και έθεσε φιλόδοξο στόχο για τα κόκκινα δάνεια. Διαθέτουμε ίσως ένα από το πιο σύγχρονα νομικά και θεσμικά πλαίσια διαχείρισης NPEs, τόνισε ο Νικόλαος Καραμούζης μιλώντας στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 90 ετών δράσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ