Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Την στήριξή του στην υποψηφιότητα του διοικητή της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν ως διαδόχου του Μάριο Ντράγκι στη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλώνει  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου οικονομικού περιοδικού Trend.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ στο Μέγαρο Μαξίμου. Τη κυβερνητικού βούληση να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις, εξέφρασε ο κ. Φλαμπουράρης.

Την αποκλειστική αναδοχή της πρωτογενούς δόμησης και υλοποίησης μακροπρόθεσμου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 161,1 εκατ. ευρώ προς την υπό σύσταση εταιρεία ειδικού σκοπού αποκλειστικών συμφερόντων Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη χρηματοδότηση τμήματος της συμμετοχής της εταιρείας στην επενδυτική κοινοπραξία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Στη ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη αναφέρονται τραπεζικές πηγές και επισημαίνουν ότι με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Principles for Responsible Investment Initiative (PRI), που αποτελεί το κορυφαίο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων, εντάχθηκε η Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της Τράπεζας Πειραιώς, αναγνωρίστηκε για μια ακόμα φορά κατά την πρόσφατη αξιολόγηση του διεθνούς δείκτη CDP (Carbon Disclosure Project), για θέματα κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η Bank Audi SAE έχει ξεκινήσει τον λεπτομερή οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence), ο οποίος θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, για την αγορά των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τραπεζίτη που συμμετέχει στη διαδικασία, τον οποίο επικαλείται το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συζητήσει σύντομα τη χορήγηση νέων πολυετών δανείων στις τράπεζες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της σήμερα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τα νέα δάνεια δεν θα είναι τόσο γενναιόδωρα όσο τα προηγούμενα.

Η Danske Bank, η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Δανίας σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι κλείνει τα υποκαταστήματα της στην Ρωσία, την Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία, μετά τις υποψίες για ξέπλυμα χρήματος που έγινε μέσω υποκαταστήματος της στην Εσθονία.

Tags:

Τον στόχο της Εθνικής Τράπεζας να στηρίξει κάθε επενδυτική προσπάθεια που συμβάλλει στη διασύνδεση και την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας, δυναμώνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας σήμερα σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση της τράπεζας για τους επιχειρηματίες του κλάδου της ενέργειας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ