Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

«Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από το τρίτο πρόγραμμα συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές και την επάνοδο σε πορεία συγκλίσεως προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης» τονίζουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Θετικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας βραχυπρόθεσμα ωστόσο παραμένει πρόκληση η επιστροφή σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς μεγέθυνσης, αναφέρουν οι αναλυτές της Eurobank στο εβδομαδιαίο τεύχος «7 ημέρες Οικονομία». 

Απότομη πτώση σημείωσε το ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί, ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για τον αντίκτυπο της αδύναμης τουρκικής λίρας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αναφέρει το δίκτυο CNBC.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τον όμιλο Balfin και την Komercijalna Banka AD Skopje, για την πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία, Tirana Bank.

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό των αριθμό τους. Σύντομα θα γνωστοποιηθεί ποιες προσφορές περνούν στην επόμενη φάση.

Η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντος στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές, ανακοινώνει δέσμη δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανακούφιση των πυροπαθών και των οικογενειών τους, πέρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη συμμετοχή στη νέα Δράση Leasing της ΕΤΕπ, συνολικού ύψους €400εκατ., προχώρησε ο Όμιλος Πειραιώς.

Το 1/3 των ελληνικών εξαγωγών επέδειξε δυναμικότητα στηρίζοντας την οικονομία στα χρόνια της κρίσης, αναφέρει μελέτη της Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα. Τα 18 δυναμικά προϊόντα που στήριξαν την οικονομία στη διάρκεια της κρίσης με 200 εκατ. ευρώ ετησίως. Ελιές, ελαιόλαδο, γιαούρτι, μάρμαρο στην κορυφή.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ