«Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να διευθετήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα» δήλωσε από βήματος του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αν και όπως παραδέχτηκε, παρότι δύσκολη η διαχείρισή του «η ελληνική κυβέρνηση έχει θεσπίσει αρκετές κοινωνικές εγγυήσεις, έτσι ώστε, να συνεχιστεί και να ενταθεί η αντιμετώπισή τους».

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διαχείριση των κόκκινων δανείων είναι «ιδιαιτέρως δύσκολη», ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση «έχει θεσπίσει αρκετές κοινωνικές εγγυήσεις έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η αντιμετώπισή τους, τους επόμενους μήνες».

Συνεχίζοντας ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε «θετικό σημάδι» την επίτευξη συμφωνίας με τους συμβολαιογράφους για την επικείμενη έναρξη των πλειστηριασμών.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπενθύμισε επίσης ότι τα τεστ αντοχής θα διεξαχθούν νωρίτερα για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι μεν «σταθερή» αλλά και ότι τα κόκκινα δάνεια πρέπει να αντιμετωπιστούν «αποτελεσματικά». Επίσης ανέφερε ότι η κατάσταση με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμη και σημείωσε ότι τα στρες τεστ θα δείξουν εάν χρειαστεί να ληφθούν διορθωτικά μέτρα πριν το τέλος του προγράμματος.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του ίδιου ευρωβουλευτή ο οποίος προέβαλε το ισχυρισμό ότι ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στο στόχαστρο μέσων ενημέρωσης και πολιτικών παραγόντων, αρνήθηκε να σχολιάσει και σημείωσε ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι «έμπιστο μέλος της ΕΚΤ και δούλεψε σκληρά για το καλό της Ελλάδας».