Σε διαφορετική γραμμή από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κινήθηκε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Η ΕΚΤ ήδη πετυχαίνει τον στόχο της για τον πληθωρισμό και θα πρέπει να εξομαλύνει την πολιτική της όσο πιο σύντομα είναι τεχνικά δυνατόν», δήλωσε.

«Από τη δική μου οπτική γωνία, αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί διότι είτε έχω 1,7 (%) είτε 1,9 (%), είναι εντός των ορίων της στατιστικής ανακρίβειας», δήλωσε ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξη Τύπου. «Πιστεύω ότι η ΕΚΤ μπορεί να πει ότι έχουμε επιτύχει σαφώς το στόχο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει υποστηρίξει ότι το 1,7% δεν συνάδει τον στόχο της ΕΚΤ για επίπεδα πληθωρισμού κοντά αλλά κάτω του 2%.

«Είναι σημαντικό η ΕΚΤ να αδράξει τις ευκαιρίες για να εξομαλύνει τη νομισματική πολιτική όσο πιο σύντομα είναι τεχνικά δυνατόν», δήλωσε ο Νοβότνι, προσθέτοντας ότι στηρίζει πλήρως τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΚΤ και χαρακτηρίζοντας το χρονοδιάγραμμα της τράπεζας ρεαλιστικό.