Το στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί από τις ελληνικές τράπεζες είναι η στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν πάνω από το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Αθανάσιος Τσάδαρης, μιλώντας στο banking forum της ΕΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των τραπεζών στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων αυτών είναι καθοριστικός.

Ο κ.Τσάδαρης επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις αυτές λόγω του μεγέθους τους δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις από τις αγορές και έχουν απόλυτη ανάγκη συμβουλευτικών και γενικότερα υποστηρικτικών ενεργειών από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Γενικότερα, όπως επισήμανε ο κ.Τσάδαρης, υπάρχει ανάγκη να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει τον πελάτη με την τράπεζα του και τη διοίκηση της τράπεζας, τονίζοντας ότι στον τομέα αυτό η Attica Bank -λόγω του μικρότερου μεγέθους της- διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο κ.Τσάδαρης έδωσε έμφαση στην ταχύτητα, ασφάλεια, κερδοφορία και στην κατανόηση των αλλαγών στον τεχνολογικό τομέα, που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν το τραπεζικό σύστημα.

Επισήμανε, ότι οι τράπεζες μπορεί να απαντήσουν στον ανταγωνισμό που δέχονται από τις fintech και τους καλούμενους τρίτους παίκτες, προβάλλοντας τα στοιχεία που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές όπως η ασφάλεια των συναλλαγών, η θεσμική κάλυψη των καταθέσεων, η διασφάλιση του απορρήτου των στοιχείων κ.λπ.

Μιλώντας για την Attica Bank επισήμανε μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, που θα την οδηγήσει σε μια νέα εποχή.