Η Τράπεζα Πειραιώς στο εννεάμηνο του 2018 έχει δώσει δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος μέσα στο έτος να φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων» που διοργάνωσε  η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας Γ. Χατζηνικολάου.

Ειδικότερα, στο χαιρετισμό του στην ημερίδα ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είναι πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο. Όπως είπε η Πειραιώς υλοποιεί στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

Στο εννεάμηνο 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τα τελευταία τρίμηνα, έδωσε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018. Τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση μετά από μια δεκαετία, ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ./ Στο 91% ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις

Όπως επισήμανε, με τη βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής της (αύξηση στις καταθέσεις κατά 2 δισ. ευρώ από 1/1/2018, δείκτης δανείων προς καταθέσεις 91%, και μηδενισμός του ELA), η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία. Ο Χ. Μεγάλου είπε ότι το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα βρίσκεται στα επαγγελματικά ταμεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, είπε ότι η αύξηση των αποθεματικών των ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα μας καθώς θα συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και μακροχρόνια στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, που θα πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, είπε ο Γ. Χαντζηνικολάου.