Μεθοδευμένες και υποκινούμενες θεωρεί τις εναντίον του χθεσινές διαρροές, ο Μιχάλης Σάλλας - πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και νυν μετοχος της Lyktos Participations -  προερχόμενες από «συγκεκριμένη Δημόσια Αρχή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ειδικότερα ο κ. Σάλλας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δέσμευση μεριδίων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Δεν θεωρώ τυχαίο ούτε το χρόνο ούτε τα κίνητρα των χθεσινών διαρροών προς τον Τύπο, συγκεκριμένης Δημόσιας Αρχής. Η δέσμευση για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα, πέραν του ότι ανάγεται σε παρελθόντα χρόνο και έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφού δεν είμαι μεριδιούχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αφορά στην πολυμετοχική LYKTOS PARTICIPATIONS, εταιρία αποκλειστικού σκοπού, στην οποία συμμετέχω ως μέτοχος.

Η εταιρεία, ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε υπόθεση σχετική με την Τράπεζα Πειραιώς και ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν η συμμετοχή και η ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Η δέσμευση των μεριδίων από την Αρχή συνδέθηκε ανεξήγητα με δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς σε επιχειρηματικό όμιλο, το οποίο από μηνών έχει εξοφληθεί ολοσχερώς, και ουδόλως αφορά τη LYKTOS PARTICIPATIONS.

Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα ενδιαφέρον για τη συμμετοχή μου στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δέχομαι επιθέσεις τις οποίες αντιμετωπίζω με κάθε νόμιμο μέσο. Σε όλη αυτή τη συγκυρία δεν θα πρέπει να παραβλέπεται, ότι σημαντική βλάβη υφίσταται παράλληλα και ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών. Έχω ήδη επιδιώξει με τις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσω να το πράττω, την αποκατάσταση της φήμης, του ονόματος και της περιουσιακής μου ζημίας.

Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που παρουσιάζονται, συνεχίζω κανονικά τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες».