Υπερέβησαν τις 4.000 οι αιτήσεις συμμετοχής νέων πτυχιούχων στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future, που συνδέει την εκπαίδευση των νέων με την αγορά εργασίας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώνει την ανάγκη που υπάρχει στη σύγχρονη αγορά εργασίας για εξειδικευμένη εκπαίδευση. Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ολοκληρώθηκε και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση στους τομείς αιχμής Customer Experience, Digital Marketing και Java.

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του Project Future, επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστικοί ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Μετά την πρώτη αξιολόγηση των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Project Future και πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν δύο τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας με τη μορφή gamification.

Οι περισσότεροι από 600 επιτυχόντες αυτού του βήματος, πέρασαν από το τρίτο στάδιο, του Live Assessment που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Noεμβρίου στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη. Οι νέοι πτυχιούχοι συμμετείχαν σε συνεντεύξεις με σημαντικά στελέχη της αγοράς που αξιολόγησαν το συνολικό προφίλ τους και, ταυτόχρονα, τους έδωσαν την πολύτιμη εμπειρία μιας επαγγελματικής επαφής με κορυφαίους του χώρου.

Το Project Future υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneratiοn Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση σε σύγχρονους τομείς εκπαίδευσης, που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι νέοι θα περάσουν από συνεντεύξεις με τις εταιρείες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 300 θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με συμβάσεις εξάμηνης αμειβόμενης απασχόλησης.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019. Δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας.