Τους επιτυχόντες στην τελική φάση του προγράμματος Project Future καλωσόρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. «Η Ελλάδα προσφέρει στους νέους αντίστοιχες ευκαιρίες με το εξωτερικό για να προοδεύσουν», τόνισε και ανέφερε ότι το Project Future συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain.

Οι νέοι πτυχιούχοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας επελέγησαν μεταξύ 4.000 υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση. Για ένα τριήμερο συμμετέχουν σε εκπαίδευση σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και στη συνέχειαθα ακολουθήσουν οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του Project Future, επισήμανε ότι, όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον,τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας, με τη συμβολή νέων επενδύσεων. 

«Η Ελλάδα προσφέρει στους νέους αντίστοιχες ευκαιρίες με το εξωτερικό για να προοδεύσουν», είπε ο κ. Μεγάλου, και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσειςνα εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα.Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στην χώρα μας».

Ο κ. Μεγάλου κάλεσε τους νέους να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις της ζωής και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει το Project Future στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Δεσμεύτηκε δε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα υλοποιεί σε ετήσια βάση το Project Future με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανακοπή του brain drain.

Το Project Future συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, παρέχοντας εφόδια σε τομείς αιχμής ενώ δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Η τριήμερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων του πρώτου κύκλου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ομιλίες, εκπαιδεύσεις σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ενημέρωση για θέματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

Την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκπαιδεύσεις στους τομείς Java, Digital Marketing και Customer Experience. Oι συμμετέχοντες θα έρθουν στη συνέχεια σε επαφή με επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα και θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης εργασίας.

Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος Project Future θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.