Οι ψηφιακές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο με έμφαση στην ψηφιακή εμπειρία του πελάτη θα βρεθούν στο επίκεντρο του 6ου Digital Banking Forum, που θα πραγματοποιηθεί  21 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.

Η ψηφιακή εποχή έχει πλέον ξεκινήσει για τις τράπεζες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με τους οικιακούς, αλλά και τους εταιρικούς πελάτες να έχουν πλέον αρχίσει να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μία περίοδο σημαντικών αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούν τους πελάτες τους, οι απαιτήσεις των οποίων έχουν αλλάξει με αποτέλεσμα το ζητούμενο πλέον να είναι μία νέα εμπειρία, ένα νέο customer journey.

Αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά θέματα του 6th Digital Banking Forum (http://digitalbanking.ethosevents.eu/), το συνέδριο της Ethos Events για τον τραπεζικό κλάδο, το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει -για μία ακόμη χρονιά- τις τάσεις που διαμορφώνονται στη συγκεκριμένη αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στο θέμα της ψηφιακής εμπειρίας που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής των οργανισμών του κλάδου με τις προκλήσεις να είναι πλέον αρκετά διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν.

Το 6th Digital Banking Forum είναι ένα συνέδριο για τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο που έχει θέσει νέα δεδομένα, στοχεύοντας και φέτος να προσφέρει στους συμμετέχοντες μία ξεχωριστή εμπειρία, καθώς διαφοροποιείται σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις τόσο στον τρόπο παρουσίασης όσο και στο βαθμό αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων με τους ομιλητές.

Μία από τις φετινές καινοτομίες είναι οι συνεντεύξεις on stage (fireside chats) όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από κορυφαίες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου αλλά και fintech startups με σκοπό να παρουσιάσουν τα πλάνα τους για το προσεχές μέλλον.

Οι τομείς με τους οποίους θα ασχοληθεί το 6th Digital Banking Forum περιλαμβάνουν μία σειρά από περιοχές όπως είναι:

  • Οι αλλαγές στην εμπειρία του πελάτη
  • Νέοι "παίκτες" και συστήματα πληρωμών
  • Blockchain
  • Cybersecurity
  • PSD2

Το κοινό που αναμένεται να παρακολουθήσει τις εργασίες του 6th Digital Banking Forum περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα ανθρώπων που κινούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα και επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα από τις ψηφιακές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και κατανοούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και επιδιώκουν να διευρύνουν την τεχνογνωσία τους, στελέχη από τις εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών που επιζητούν να δικτυωθούν με τα στελέχη εκείνα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, νέοι επιχειρηματίες που προέρχονται από τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των εταιρειών Fintech, καθώς και στελέχη από επιχειρήσεις όλων των κλάδων που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο καθώς και για τα καινούρια ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που θα τους βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

Το συνέδριο διοργανώνει η Ethos Events σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα.