Δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, που ενδέχεται να απαλλάξουν τον ισολογισμό της από κόκκινα δάνεια ύψους 3,5 δισ. ευρώ, προετοιμάζει η Alpha Bank σύμφωνα με δυο άτομα με γνώση των σχεδίων της, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg».

Το ένα από τα χαρτοφυλάκια περιλαμβάνει δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ εξασφαλισμένα έναντι περιουσιακών στοιχείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσαν στο «Bloomberg» οι πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, καθώς τα σχέδια δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Όπως αναφέρει επίσης το δημοσίευμα, η τράπεζα εξετάζει την τιτλοποίηση του χρέους, αλλά επίσης ενδέχεται να πωλήσει τα δάνεια απ’ ευθείας, δήλωσε η μια από τις πηγές.

Το δεύτερο πακέτο ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, δήλωσαν οι πηγές.

Οι δύο συναλλαγές είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, πρόσθεσαν. Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο της πώλησης εξαρτώνται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διευκολυνθεί η διάθεση των επισφαλών δανείων. Επίσης, η τράπεζα περιμένει σαφήνεια για τα σχέδια σχετικά με την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την προσωπική πτώχευση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές.