Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 έγινε η έναρξη του τρίτου κύκλου και το επίσημο καλωσόρισμα στις ομάδες του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «be finnovative», οι οποίες επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Selection Day την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Το be finnovative, ένα 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στο #fintech, υλοποιείται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος.

Από ένα σύνολο είκοσι εννέα (29) ομάδων που δήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν στο Selection Day οι δεκαέξι (16), από τις οποίες οι οκτώ (8) προέρχονταν από το 3ήμερο μαραθώνιο καινοτομίας NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon που διεξήχθη το Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες οκτώ (8) από open call στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μέσα από τη διαδικασία του Selection Day οι εννέα (9) ομάδες που θα συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο είναι οι ακόλουθες:

  • Verge.Capital: Πάροχος υπηρεσιών υπολογισμού πιστωτικού προφίλ ιδιωτών (credit score provider) για τραπεζικά ιδρύματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Parity Platform: Πλατφόρμα επενδύσεων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Irmos: Ανάπτυξη business analytics λογισμικού και παροχή συναφών συμβουλευτικών υπηρεσιών για μηχανική υποστήριξη εργασιών ανάλυσης δεδομένων με state-of-the-art τεχνολογίες Artificial Intelligence (Machine/Deep Learning & Big Data).
  • AI Thoughts: Ολοκληρωμένος αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) που δέχεται εντολές από τον χρήστη είτε μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface), είτε φωνητικών εντολών.
  • Blockchain@fintech: Πλατφόρμα υπολογισμού πιστοληπτικού κινδύνου πάνω σε τεχνολογία blockchain με συγκέντρωση πληροφοριών από πολλαπλές πηγές αξιοποιώντας την οδηγία PSD2.
  • BAAM: Πλατφόρμα διαχείρισης assets αξιοποιώντας τεχνολογίες blockchain και έξυπνων συμβολαίων (smart contracts).
  • UtOpt: Λογισμικό που με ένα ιδιαίτερα φιλικό προς το χρήστη τρόπο επιτρέπει την αυτοματοποίηση και την παραγωγή αναφορών για επιχειρήσεις με έμφαση στις εποπτικές απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου.
  • Spin Spin: Εφαρμογή προσωπικού συμβούλου αγορών των καταναλωτών και πρόγραμμα επιβράβευσης με χρήση proximity marketing για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Brain: Ψηφιακή πλατφόρμα που βοηθάει ασφαλιστικές εταιρείες και συνεργάτες (ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές) στην αποτελεσματικότητα και την ανάπτυξη πωλήσεων.

Η επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούνταν από υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και άλλων σημαντικών εταιρειών στον τομέα του fintech όπως η Mellon Technologies, η ΙΒΜ, η KPMG όπως επίσης και στελέχη του Uni.fund και του Metavallon.

Το πρόγραμμα be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με την προοπτική να επιτύχει στην Ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές. Mέσα από εξειδικευμένες δράσεις παρέχει στους συμμετέχοντες επιχειρηματική και τεχνολογική συμβουλευτική από στελέχη με εμπειρία, bootcamps για την ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων (skills), βελτίωση των ιδεών με μεθοδολογίες lean development, ανάπτυξη MVP και prototypes, συνεργασία με μέντορες και επιχειρήσεις και συνέργειες με επιταχυντές από το εξωτερικό. Μέσω του προγράμματος, θα αξιοποιηθεί το αναβαθμισμένο Οpen Βank API της Εθνικής Τράπεζας για τη δημιουργία νέων εφαρμογών.