H μετοχή της Deutsche Bank διεύρυνε τις απώλειές της σήμερα, εν μέσω αμφιβολιών των επενδυτών ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλός της θα μπορέσει να αναζωογονήσει την τράπεζα με τη συρρίκνωση του επενδυτικού της βραχίονα και την επιστροφή στις ρίζες της ως τράπεζας των γερμανικών επιχειρήσεων.

Ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche τον τελευταίο χρόνο, και ο επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσής της βρίσκονται σε επαφές με επενδυτές για να τους εξηγήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Η τιμή της μετοχής της Deutsche μειώθηκε 10% μετά την εξαγγελία μείωσης 18.000 θέσεων εργασίας που έκανε την Κυριακή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση δύο ημερών τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια.

Αναλυτές και επενδυτές αναφέρουν ότι ο Ζέβινγκ έχει δίκιο να καταργεί τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Deutsche, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να κάνει το σχέδιο λειτουργικό στην πράξη, όταν τα επιτόκια είναι ακόμη χαμηλά και οι αμερικανικές τράπεζες επέκτειναν το μερίδιό τους στη γερμανική αγορά.