Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, είχε χθες συνάντηση με τις Διοικήσεις των Τραπεζών και το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα, μεταξύ των οποίων κατά πληροφορίες και το θέμα πλήρους άρσης των capital controls.

Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος της ΕΕΤ και Πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας, καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΕΕΤ κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, καθώς και η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν των τυπικών της συνάντησης, υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για τα "κόκκινα" δάνεια, τα capital controls, αλλά και τις δυνατότητες που έχει και ποιές το τραπεζικό σύστημα σήμερα να προχωρήσει σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.