Αυτό, δεν έχει ξαναγίνει! Ταυτόχρονη αυτεπάγγελτη έρευνα πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 4 συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), στην Attica Bank, αλλά και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών! Προφανές ζητούμενο, οι "εναρμονισμένες",  πιθανόν, χρεώσεις. Ίσως, όμως, όχι μόνο...

Πρωτοφανές στα χρονικά! Τα ιερά και τα όσια του συστήματος! Λόγοι επικοινωνιακοί, εντυπωσιασμού ή ουσίας, θα διαφανεί. Ας μην ξεχνάμε δύο πράγματα: πρώτον ότι μόλις προ ημερών πέρασε και νομικά η ασυλία των τραπεζικών στελεχών, προκαλώντας πολλές και ποικίλες αντιδράσεις και δεύτερον ότι πολά ακούγονται στηυν πιάτσα για διάφορες...τακτοποιήσεις, πλην την έλευση του "Ηρακλή". Αυτά, προς το παρόν...

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ - ΜΠΕ σήμερα εμφανίστηκαν κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, της Attica Bank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τα στοιχεία που ζητήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούσαν στο ζήτημα των χρεώσεων και η σχετική έρευνα έγινε προκειμένου να διακριβωθεί εάν υπήρξαν εναρμονισμένες πρακτικές ή όχι.

Η εντολή, που εκτελέστηκε από κλιμάκια αποτελούμενα από δικηγόρους κυρίως, αφορούσε ταυτόχρονους ελέγχους στα γραφεία κατ΄αρχήν Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κάθε τράπεζας και εν συνεχεία οι έλεγχοι πέρασαν σε επιλεγμένα στελέχη των τραπεζών, κατά βάση όσων προΐστανται των τμημάτων retail, digital, καρτών κλπ, με εμφανή τουλάχιστον στόχο τους ελέγχους των προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες στις συναλλαγές αυτές.

Μεταξύ άλλων, ζητήθηκαν έγγραφα, ενώ έγινε και αντιγραφή του περιεχομένου "σκληρών δίσκων". Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τράπεζες παρείχαν άμεσα όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι τράπεζες ανακοίνωσαν πάγωμα σε κάποιες κατηγορίες χρεώσεων και προμηθειών που είχαν ανακοινώσει, για συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και υπηρεσιών που σχετίζονται με τις κάρτες.