Μια εκ των μετοχών της διεθνούς εταιρείας σοκαλατοποιίας «Λεωνίδας» με έδρα το Βέλγιο, που ζει στην Γλυφάδα δεν έχει καταβάλει εδώ και πολλούς μήνες τις δόσεις δανείων που έχει στη Eurobank και στην Πειραιώς. Πάνω από 7 εκατ. ευρώ τα δάνεια.

Γράφει η ΤΡΑΠΕΖΟκόμος

Η μέτοχος που είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, δεν ανταποκρίνεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στις οχλήσεις των δύο τραπεζών στις οποίες έχει δάνεια που αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μόνο από τα μερίσματα της «Λεωνίδας» αυγατίζει τα εισοδήματά της κατά 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Eurobank, προσέλαβε μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού και κατάφερε να εντοπίσει την περιουσία της εν λόγω μετόχου στο Βέλγιο.

Με βάση τον κανονισμό 655/2014 της ΕΕ, που ισχύει από τις αρχές του 2017, η Eurobank εξέδωσε ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και απευθύνθηκε στις τραπεζικές αργές του Βελγίου ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει κανονισμός της ΕΕ, οι τράπεζες υποχρεούνται να δώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ύψος καταθέσεων) και εν συνεχεία να προχωρήσουν σε δέσμευση του ποσού.

Εκτιμάται ωστόσο ότι η μέτοχος θα προτιμήσει να επισκεφθεί την τράπεζα ώστε να διακανονίσει την οφειλή της και να αποφύγει τα…χειρότερα. Αυτό άλλωστε, κάνουν οι περισσότεροι μεγαλοοφειλέτες όταν ενημερώνονται ότι εντοπίστηκε η περιουσία τους στο εξωτερικό.