«Την αλλαγή σελίδας» στην Alpha Bank σηματοδοτεί το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων και μετασχηματισμού του ομίλου που έχει εκπονήσει η διοίκηση της τράπεζας. Αυτό επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί σταθερή δυναμική μεγέθυνσης και η διεθνής επενδυτική κοινότητα ανακτά την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της χώρας.

 

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινη», ο κ. Ψάλτης σημειώνει ότι «έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών της κρίσης» και εξηγεί πως «η Alpha Bankθα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας πιστώσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ την προσεχή τριετία».

«Το σχέδιο «Galaxy» αντανακλά τον βαθμό αποφασιστικότητας της Alpha Bankνα αφήσει πίσω της τα προβλήματα της κρίσης και να «ξαναγίνει τράπεζα», επαναβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο ως χρηματοδότης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας. Δεν πρόκειται, απλώς, για τη σημαντικότερη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στην Ελλάδα, αλλά για την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Είναι μία συναλλαγή που μας επιτρέπει να περιορίσουμε τον δείκτη των NPE από 44% φέτος σε επίπεδα χαμηλότερα από 20% το 2020 και, τελικά, σε μονοψήφιο ποσοστό το 2022. Αντιστοίχως, το ποσοστό των μην εξυπηρετούμενων δανείων σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών (NPL) θα υποχωρήσουν κάτω του 5% το 2022», δηλώνει.

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των ετών της κρίσης και εμείς ως Alpha Bank βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της εθνικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας πιστώσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ύψους 14 δισ. ευρώ μέχρι το 2022».

«Γνώμονάς μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η έμπρακτη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων ώστε να είναι ανταγωνιστικές στον διεθνή στίβο και, βεβαίως, η χρηματοδότηση επενδύσεων με ισχυρό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, όπως, ενδεικτικά, οι υποδομές, η ενέργεια και τα καινοτόμα project στην αγορά ακινήτων», τονίζει.