(Ενημέρωση 15:00) Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης ομολόγου Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαιτέρως μεγάλο.

Η Πειραιώς, που έθεσε ως στόχο να αντλήσει έως και 500 εκατ. ευρ, είδε τις προσφορές να ξεπερνούν τα 4 δισ. Όσον αφορά το επιτόκιο, ενώ με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών κυμαινόταν γύρω από το 6%, η μεγάλη ζήτηση το έφερε τελικά στο 5,5%

Η τράπεζα είχε δώσει εντολή στην Goldman Sachs και την UBS ως κοινούς παγκόσμιους συντονιστές και κοινούς bookrunners, μαζί με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura ως κοινούς bookrunners να κανονίσουν μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο, η οποία ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς θέλει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία που έχουν δημιουργήσει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές η αναβάθμιση της εγχώριας οικονομίας από τη Fitch Ratings σε ΒΒ, η έκδοση του νέου 15ετούς ομολόγου από το Ελληνικό Δημόσιο και η πτωτική πορεία του δεκαετούς και η επιτυχημένη έκδοση Tier ΙΙ από την Alpha Βank με επιτόκιο στο 4,25% την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως και η προηγούμενη έκδοση, έτσι και η σημερινή είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία.