Τα σχέδιά της για την ανάπτυξη της Credicom, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσης και της ενίσχυσης με νέα κεφάλαια ανέπτυξε η διοίκηση της νέας τράπεζας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για τα τραπεζικά θέματα, Γιάννη Δραγασάκη.

Οι κ.κ. Bob Diamond, CEO του Atlas Merchant Capital, ο Corrado Passera, πρόεδρος της Credicom και η Αναστασία Σακκελαρίου διευθύνουσα σύμβουλος της νέας τράπεζας, ανέλυσαν διεξοδικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα σχέδιά τους για τα πρώτα βήματα της νέας τράπεζας, καθώς και τη ειδικότερη στόχευσή της στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Από την πλευρά της αντιπροεδρίας τονίστηκε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ευνοϊκά οποιαδήποτε νέα επένδυση και ειδικότερα στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα, πολύ περισσότερο όταν η επένδυση αυτή στοχεύει στη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων, πολύ περισσότερο σε αυτή τη συγκυρία που η χώρα ετοιμάζεται να εξέλθει από τα μνημόνια, πραγματοποιώντας μία καθαρή έξοδο.

Σημειώνεται ότι η Credicom βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου περί τα 250 εκατ. ευρώ με στόχο ενισχύσει τη θέση της και να είναι σε ευχερέστερη θέση χορήγησης δανείων.