Τη δυνατότητα πραγματοποίησης σχεδόν του συνόλου των τραπεζικών τους συναλλαγών ηλεκτρονικά, με ασφάλεια και άνεση, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε κατάστημα, προσφέρει η Alpha Bank στους πελάτες της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στελέχη της Alpha Bank, στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, που υλοποιεί με επιτυχία η Τράπεζα από το 2017, το 90% των εγχρήματων συναλλαγών πραγματοποιούνται πλέον στα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμών ΑPS). Μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του e-banking της Τράπεζας αυξήθηκε εντυπωσιακά, με τις νέες συνδρομές να ξεπερνούν τις 200.000.

Στόχος της Alpha Bank είναι να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από όλα τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα (omnichannel εμπειρία εξυπηρέτησης), χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψή τους σε κατάστημα, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο που οι online συναλλαγές συνιστούν όχι μόνον επιλογή, αλλά και βασικό μέσο προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας όλων.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της τράπεζας υπάρχουν οι ακόλουθες δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης εκτός καταστημάτων:

ΜyAlpha Web, MyAlpha Mobile, ψηφιακή τραπεζική από το σπίτι 
Η ψηφιακή πλατφόρμα τραπεζικής της Alpha Bank ενισχύεται διαρκώς με νέες δυνατότητες προσφέροντας στους πελάτες μία ολοκληρωμένη τραπεζική εμπειρία, από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους. Μέσα από το myAlpha Web και το myAlpha Mobile, οι ιδιώτες πελάτες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών τους και διαχειρίζονται λογαριασμούς, δάνεια και κάρτες, ακόμη και προϊόντα που τηρούν σε άλλες ελληνικές τράπεζες, με τη μέγιστη ασφάλεια και ευκολία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα online απόκτησης τραπεζικών προϊόντων όπως χρεωστική κάρτα, ασφαλιστικά προγράμματα και αποταμιευτικό λογαριασμό. 

Εύκολες μεταφορές ποσών και απόλυτος έλεγχος καρτών, αποκλειστικά από το κινητό 
Με την υπηρεσία Alpha Quick Transfer, οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως από και προς τις επαφές του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ και η διαχείριση των καρτών τους πραγματοποιείται χωρίς επίσκεψη σε Κατάστημα. Οι πελάτες μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τις κάρτες τους, να ζητούν νέο PIN ή την αντικατάστασή των καρτών τους, χωρίς αναμονή, 24/7.

Online αγορές με μέγιστη ασφάλεια
Με την αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb οι ηλεκτρονικές αγορές των πελατών με κάρτες Αlpha Bank ολοκληρώνονται με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια, καθώς η ταυτοποίηση πραγματοποιείται μέσω των ειδοποιήσεων myAlpha Code με Push Notifications από την εφαρμογή myAlpha Mobile ή με αποστολή SMS ή μήνυμα μέσω Viber στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη.

MyAlpha Ραντεβού, ένας καλύτερος τρόπος εξυπηρέτησης για όλους, με ασφάλεια και χωρίς αναμονή
Η νέα υπηρεσία myAlpha Ραντεβού εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση και είναι απολύτως προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια, ταχύτητα και ευελιξία στις τραπεζικές συναλλαγές. H υπηρεσία έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των Πελατών καθώς σε έναν μόλις μήνα λειτουργίας της τα ραντεβού ξεπέρασαν τις 20.000. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του νέου lockdown που βρίσκεται σε ισχύ, η Τράπεζα ανταποκρίνεται σε περισσότερα από 1.300 αιτήματα για ραντεβού σε ημερήσια βάση. Μέσα από την εφαρμογή myAlpha Ραντεβού, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.alpha.gr/rdv, οι πελάτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού την ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί, καθώς και να επιλέξουν οι ίδιοι πως επιθυμούν να εξυπηρετηθούν (βιντεοκλήση, συνάντηση στο Κατάστημα ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση).

Ανέπαφες συναλλαγές αποκλειστικά από το ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού 

Με την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay για συσκευές Apple που έχει διαθέσει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά η Alpha Bank από τον Απρίλιο του 2020, οι πελάτες κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα, μόνο με το κινητό ή το ρολόι τους. Μάλιστα, περισσότεροι από 100.000 πελάτες έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay και το χρησιμοποιούν για τις ημερήσιες συναλλαγές τους, οι οποίες φτάνουν τις 17.000. 

Οι πελάτες της Τράπεζας μπορούν να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank και να πληρώσουν σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν το ΡΙΝ της κάρτας τους. Παράλληλα, το πρόσφατα ανανεωμένο myAlpha wallet δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Android συσκευών για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFC. Οι πελάτες της Τράπεζες μπορούν να εντάξουν οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους, Visa ή Mastercard, έκδοσης Alpha Bank, στο περιβάλλον της εφαρμογής.