Με ανακοίνωσή της η Attica Bank ενημέρωσε για την δεσμευτική πρόταση της τιτλοποίησης «Ωμέγα» από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions.

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, σε συνέχεια της ανακοίνωσης  της στις 27.04.2021 αναφορικά με την τιτλοποίηση «Ωμέγα» (πρώην Artemis), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε από τον χρηματοοικονομικό όμιλο Ellington Solutions S.A. δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της ενδιάμεσης θέσεως (Mezzanine Νote)  και του τίτλου μειωμένης εξασφάλισης (Junior Note) καθώς και πλειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Α.Ε. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ», η οποία έγινε αποδεκτή ως προς το πλαίσιο της από την Τράπεζα.

H Ellington Solutions S.A. κατέστη προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο σχετικής διαδικασίας προσφορών, η δε δεσμευτική πρόταση υπεβλήθη εκ μέρους της κατόπιν ολοκλήρωσης χρηματοοικονομικού ελέγχου (due diligence) των υπό απόκτηση στοιχείων.

Η Ellington Solutions S.A. είναι ο επενδυτικός μοχλός της Ellington Management Group (Ellington) στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση, η Ellington ιδρύθηκε το 1994 στις ΗΠΑ, αποτελεί ηγετικό επενδυτικό όμιλο με παρουσία στην Αμερική και στην Ευρώπη και έχει υλοποιήσει επενδύσεις με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα $10 δισ.  Ως σύμβουλος της Τράπεζας λειτούργησε η Storm Harbour Greece.

Με την επιλογή του επενδυτή εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, η αποφασισθείσα από τη Διοίκηση της Τράπεζας στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου και του μηδενισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, τιτλοποίηση «Ωμέγα».

Η Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο και ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Υλοποιείται το 3ετές επιχειρηματικό σχέδιο / Νέα εθελουσία έξοδος προσωπικού

Η Attica Bank, υλοποιώντας τους στόχους του τριετούς επιχειρηματικού της σχεδίου 2021-2023, και σε εφαρμογή των αποφάσεων της από 05/05/2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, ανακοινώνει νέο Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού της.

Η Τράπεζα συνεχίζει εντατικά την ολοκλήρωση του ψηφιακού και επιχειρησιακού της μετασχηματισμού, προχωρώντας σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, με στόχο την αναδιοργάνωση των δομών της, την εξοικονόμηση κόστους και την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της, προκειμένου να  παρέχει ανταγωνιστικές και υψηλού σύγχρονες επιπέδου υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών της.

Με βάση το Πρόγραμμα που έχει κοινοποιηθεί, η συμμετοχή του προσωπικού είναι προαιρετική και ανοιχτή, οι αιτήσεις θα υποβληθούν από  τις 17/05/2021 μέχρι και τις 04/06/2021, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι εργαζόμενοι ανήκουν στα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, όπως τα ηλικιακά, ο χρόνος προϋπηρεσίας και οι μονάδες που απασχολούνται.