Την τιμή-στόχο για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών αυξάνει η Eurobank Equities, επικαλούμενη την αναβάθμιση των προβλέψεών της για την κερδοφορία της περιόδου 2022-24, όπου ενσωματώνει τις βελτιωμένες λειτουργικές τάσεις, κυρίως σε επίπεδο εσόδων.

Αναλυτικότερα, η χρηματιστηριακή θέτει ως τιμή-στόχο:

-τα 1,42 ευρώ για την Alpha Bank, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε «buy» από «hold» χάρη στο βελτιωμένο προφίλ ρίσκου/απόδοσης

-τα 4,5 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, ενώ διατηρεί σύσταση «buy»

-τα 1,80 ευρώ για την Τρ. Πειραιώς, ενώ διατηρεί σύσταση «buy»

Σε report με ημερομηνία 7 Ιουνίου, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι διατηρεί εποικοδομητική στάση σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών του κλάδου, με «φόντο» το αρκετά θετικό μάκρο υπόβαθρο, τους πολύ πιο καθαρούς ισολογισμούς που επιτρέπουν να στραφεί η προσοχή στην παραγωγή κερδοφορίας, την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων και τη στρατηγική στροφή των τραπεζών σε υπηρεσίες που παράγουν προμήθειες. Όσον αφορά την απόδοση στην αγορά, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι το ευμετάβλητο και ιδιαίτερα επισφαλές εξωτερικό περιβάλλον και γι' αυτό, ως τακτική, διατηρεί επιφυλακτική στάση παρότι διαβλέπει αξιόλογο περιθώριο ανόδου μεσοπρόθεσμα.

«Δεδομένων των προοπτικών κερδοφορίας, θεωρούμε την αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών αρκετά ελκυστική», σημειώνεται στο report.