Τα κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ αναμένεται να επιστρέψουν περί τα 80 δισ. δολάρια στους επενδυτές τους φέτος, μετά τα φετινά stress test της Federal Reserve, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η JPMorgan Chase & Co. εκτιμάται πως θα δώσει τις «περισσότερες» επιστροφές προς τους επενδυτές με 18,9 δισ. δολάρια σε πληρωτέα μερίσματα και δυνατότητα επαναγοράς μετοχών.

Η Bank of America Corp. και η Wells Fargo & Co. αναμένεται να επιστρέψουν στους επενδυτές τους 15,5 δισ. και 15,3 δισ. δολάρια, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, βασισμένα σε εκτιμήσεις των αναλυτών της Barclays Plc. Ενώ αμέσως μετά ακολουθούν οι, Morgan Stanley, Citi και Goldman Sachs.

Σημειώνεται πως το 2021, οι πληρωμές μερισμάτων από τις έξι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50%, λόγω των αυξημένων κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Παράδειγμα αποτελεί η Morgan Stanley, η οποία διπλασίασε τις τριμηνιαίες πληρωμές, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών αξίας έως και 12 δισ. δολαρίων.