Σε σύναψη οριστικής συμφωνίας με τον επενδυτικό όμιλο B2Holding προέβη η Alpha Bank, για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής συνολικού υπολοίπου 3,7 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 2,0 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 30.6.2017.

Όπως ενημέρωσε η τράπεζα, το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ, ήτοι 4,5% περίπου επί του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρία "CEPAL HELLAS Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις", η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, συμβαδίζει πλήρως με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Τραπέζης για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της.