Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων Δανείων και Πιστώσεων (ΕΕΔΑΔΠ), ο θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου, συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας.

Το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων – αν και κινείται πλέον κάτω του 30% - έχει πανευρωπαϊκά η Ελλάδα, που υπολείπεται πάρα πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα πρέπει να πάρει εφεξής δραστκά μέτρα μείωσής τους. Θυμίζουμε ότι η πρόταση Στουρνάρα για την Band Bank ακόμα να απαντηθεί από την κυβέρνηση, ενώ ο "Ηρακλής 2" βρίσκεται μόνο στα χαρτιά...

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο νέο Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ.

Tη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης συναλλαγών (voice guidance) για άτομα με περιορισμένη όραση ενεργοποίησε η Alpha Bank σε 102 ΑΤΜ 24ωρης πρόσβασης του Δικτύου της σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των αρχών Εταιρικής Υπευθυνότητας και του προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Το πρώτο «ραντεβού» του 2021 με τους CEOs των τραπεζών θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων, καθώς το ζητούμενο είναι να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οδεύει προς την πλήρη εξυγίανσή του. Το « Σχέδιο Ηρακλής 2» εκτιμάται ότι θα συζητηθεί παράλληλα με moratoria πληρωμών και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αισιόδοξοι για την πορεία των ελληνικών τραπεζών και των μετοχών τους, παρά το ισχυρό ράλι που έχουν καταγράψει από τις αρχές Νοεμβρίου 2020, εμφανίζονται διεθνείς και εγχώριοι αναλυτές, εκτιμώντας πως οι εισροές νέων κόκκινων δανείων λόγω της πανδημίας θα είναι διαχειρίσιμες και πως ο κλάδος έχει επιστρέψει στην οδό της ομαλοποίησης που διακόπηκε στις αρχές του περασμένου έτους.

Στη στρατηγική που έχει ως βασικό στόχο τη διαμόρφωση μίας νέας Τράπεζας, που θα δημιουργεί περισσότερη αξία για τους πελάτες, τους μετόχους και το προσωπικό της, αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, στο μήνυμά του προς το προσωπικό του Ομίλου, με την ευκαιρία του νέου έτους.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ