Τη νέα εταιρική της επωνυμία και ταυτότητα παρουσίασε η FORTHcrs, μετά τη μετάβαση της ιδιοκτησίας της στην Liknoss Holding S.A. και την ένταξη της στο διεθνή όμιλο της North Star.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση, η νέα εταιρική επωνυμία της FORTHcrs θα είναι πλέον Liknoss και με αυτή η εταιρία συνεχίζει την πορεία της, για την υλοποίηση του στόχου της για την διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην Ελληνική αγορά και την εξέλιξη και εδραίωση της στη διεθνή αγορά ως σημαντικό «παίχτη» στην διαχείριση εισιτηρίων και θέσεων για κάθε επίγεια μεταφορά.

Έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων στην κεφαλαιακή ενίσχυση που προσφέρει η ένταξη της σε ένα διεθνή όμιλο δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της θέσης της στις διεθνείς αγορές.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης, η Liknoss αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως με πελάτες σε 14 χώρες. Η Liknoss διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων 7.152 πρακτορείων σε όλο τον κόσμο και 81 ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ διαχειρίζεται την έκδοση περισσότερων από 24 εκ. εισιτηρίων τον χρόνο.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε, η Liknoss διαθέτει εξειδίκευση στα συστήματα διαχείρισης κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τα οποία και ξεκίνησε το 2000, φέρνοντας μία σειρά από καινοτομίες στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο Στην πορεία διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της στους τομείς του τουρισμού, των σιδηροδρομικών και λεωφορειακών μεταφορών, της ψυχαγωγίας και του ελέγχου πρόσβασης λιμένων με λύσεις που επιτρέπουν τον συνδυασμό διαφορετικών υπηρεσιών και την αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει.