Το απόλυτο αφεντικό στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha είναι πλέον η Motor Oil, ύστερα από την εξαγορά του ποσοστού που διατηρούσε στο κανάλι ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μotor Oil, η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία Μediamax Holdings με έδρα στην Κύπρο προέβη στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως Αlpha Δορυφορική Τηλεόραση. Το μερίδιο ήλεγχε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Πρόκειται για ολοκλήρωση της προ ενός έτους συμφωνίας των δύο πλευρών , με την οποία τότε η Motor Oil είχε αποκτήσει λίγο πάνω από το 50% των μετοχών της μητρικής εταιρείας που ελέγχει την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Alpha.

Αναλυτικά η Μotor Oil με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο αναφέρει ότι προέβη: 

-     στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως Nevine Holdings Limited κυριότητος της Alpha Media Group Limited (Πωλητής)

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30.10.2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε 4.450.000 ευρώ, η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η Mediamax Holdings Limited θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της Αlpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%. Επιπρόσθετα, μέσω της Nevine θα συμμετέχει με 99,95%  στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνικό ΑΕ.. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Κρονος Α.Ε

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με την διέπουσα νομοθεσία.