Σε ρυθμίσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 43.000 δάνεια για όλα τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται έχει προχωρήσει από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου η doValue Greece, ο μεγαλύτερος διαχειριστής δανείων και ακινήτων στην Ελλάδα. 

Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται και περίπου 7.000 δάνεια που διευθετήθηκαν με λύσεις άφεσης χρέους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, από τις ρυθμίσεις αυτές 1,6 δισ. ευρώ (88%) αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων - νοικοκυριών και 200 εκατ. ευρώ (12%) σε δάνεια επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο μικρών και μεσαίων. Επιπλέον, ειδικά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον covid-19  υλοποιήθηκε ευρύ πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων και ειδικότερα 86.000 δάνεια ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής. 

Παράλληλα σημειώνεται, πως περίπου 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο «Πρόγραμμα Γέφυρα» του ελληνικού Δημοσίου ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πέραν των ενεργειών που αφορούν στη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου δανείων συνολικού ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ η doValue με απασχολούμενο προσωπικό 1.000 εργαζομένων στην Ελλάδα, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια τους.