Σε μια επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 6 νέων αεροσκαφών ATR 72-600 προχώρησε η SKY express υπογράφοντας συμφωνία με την ATR.

Μετά την απόκτηση 6 Airbus το φθινόπωρο 2020 η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία προχωρά σε μία ακόμα σπουδαία επενδυτική κίνηση αλλάζοντας το τοπίο των αερομεταφορών στη χώρα μας. Η απόκτηση των νέων αεροσκαφών SKY express αποτελεί έναν δυνατό συμβολισμό και μια ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, εμπίπτει στη στρατηγική και τη συστηματική επένδυση της SKY express για τον εμπλουτισμό του ήδη «πράσινου» στόλου (green fleet) της.

Μετά την παράδοση των καινούργιων ATR 72-600, η SKY express θα διαθέτει τον νεότερο και πιο περιβαλλοντικά φιλικό στόλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα νέα αεροσκάφη είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της εγχώριας αεροπλοΐας. Σε συνδυασμό με τους έμπειρους πιλότους της SKY express καθίστανται ιδανικά για τις γεωγραφικές συνθήκες μετακίνησης εντός Ελλάδας και ειδικότερα στα ελληνικά νησιά.

Στην ειδική εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Πάρο, το παρών έδωσαν η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, οι δήμαρχοι Πάρου Μάρκος Κωβαίος και Αντίπαρου Αναστάσιος Φαρούπος, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, η αερολιμενάρχης Πάρου Στέλλα Σαρρή και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Πάρου και φορέων του Τουρισμού. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ATR Stefano Bortoli, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γαλλία για τον σκοπό αυτό.

Ικανοποιημένος από τη νέα συνεργασία με τη SKY express, ο Stefano Bortoli, ATR Chief Executive τόνισε, μια αύξηση 10% στις περιφερειακές πτήσεις, μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη ενίσχυση του τοπικού ΑΕΠ κατά 5% αποδεικνύοντας την αξία των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών και το θεμελιώδη ρόλο της περιφερειακής σύνδεσης.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Γρύλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου IOGR δήλωσε: «Η SKY express ανοίγει τα φτερά της και πετάει ακόμα ψηλότερα. Μεγαλώνουμε και ανανεώνουμε το στόλο μας, αυξάνουμε τους προορισμούς μας, εκσυγχρονίζουνε τη λειτουργία μας. Η απόκτηση 6 νέων υπερσύγχρονων ATR 72-600 αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία της SKY express. Μετά τα 6 καινούργια Airbus A320neo που ήδη επιχειρούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε 8 χώρες, τα ATR έρχονται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό και την προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Με σεβασμό στους επιβάτες, στο περιβάλλον και σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας».