Η Wolt ενώνει τις δυνάμεις της με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), με σκοπό να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μέσω της εφαρμογής της Wolt, έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το ποσό της προτίμησής τους (από 5 έως 50 ευρώ). Η συμμετοχή στην δράση είναι ανοιχτή, χωρίς να προϋποθέτει την αποστολή παραγγελίας στην πλατφόρμα.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές των χρηστών θα διατεθεί για την προμήθεια ειδών διατροφής και καθημερινής χρήσης, τα οποία στην συνέχεια θα διανεμηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους δικαιούχους συμπολίτες μας για την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Μάλιστα, η Wolt και το Wolt Market θα προσφέρουν επιπλέον αγαθά, ώστε να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες και άτομα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. άρχισε να λειτουργεί το 2014. Πρόκειται για μία σημαντική δομή από την οποία άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, λαμβάνουν σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Με 450 δικαιούχους ανά εξάμηνο παράγει σημαντικό κοινωνικό έργο μέχρι σήμερα. Το 2020, μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρες δοκιμασίες, οι ωφελούμενοι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. έφθασαν τους 26.000, ενώ συστάθηκαν και δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση 480 επιπλέον νοικοκυριών.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος μίας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας της Wolt που τρέχει παράλληλα σε συνολικά 7 πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Αυτές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Στηρίζοντας 7 φορείς σε 7 πόλεις της χώρας, η Wolt συμβάλλει στη δημιουργία ενός γεωγραφικά εκτεταμένου δικτύου αλληλεγγύης, ενώνοντας τους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών για καλό σκοπό, την έμπρακτη στήριξη όσων μας έχουν ανάγκη.