Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Σε ύφεση παραμένει σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στον δήμο Δίρφης - Μεσσαπίων στην Εύβοια, η οποία δεν εμπνέει πλέον ανησυχία. Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν μόνο μικροεστίες εντός της καμένης περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ο Γαλλο-αιγύπτιος οικονομολόγος Σαμίρ Αμίν, εξέχουσα φυσιογνωμία των αντιπάλων της παγκοσμιοποίησης που ζούσε στο Ντακάρ, πέθανε την Κυριακή στο Παρίσι σε ηλικία 87 ετών, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μακί Σαλ.

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς τη δικαιοσύνη ώστε να βρεθούν υπόλογοι όσοι εκμεταλλεύονται τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φόβο για το προσφυγικό» δήλωσε ο προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού Της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ.

Την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Tags:

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (3387 Β / 10-8-2018), καθορίστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το ποιοι θα μπορούν να φοιτούν δωρεάν στα μεταπτυχιακά και ποια δικαιολογητικά θα χρειαστούν.

Κατέληξε άντρας εγκαυματίας 63 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου ΚΑΤ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι σε 95. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας. Η εικόνα έχει βελτιωθεί υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, χωρίες ενιαίο μέτωπο, λέει η Πυροσβεστική.

Έγκαιρη και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού για την κατάσβεση των μετώπων φωτιάς στην Εύβοια δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

(upd 10:29) Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι Ευβοίας, χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες, αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής και εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα κατασβεστεί πλήρως.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής προβλέπει για σήμερα Δευτέρα ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ