Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Σημείο καμπής για τη δυτική Αττική αποτέλεσαν οι φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, τις συνέπειες των οποίων «κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σε μια πρωτοφανή και κυριολεκτικά νέα κατάσταση που σπάνια συμβαίνει σε τέτοια έκταση», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2017.

Η σχεδιαζόμενη πολιτική κοινωνικής ένταξης των Ρομά, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας, καθώς και η ενεργοποίηση συγκεκριμένων συγχρηματοδοτούμενων δράσεων ήταν το θέμα της συνάντησης της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και εκπροσώπων των Περιφερειών στο υπουργείο Εργασίας.

Επιχορήγηση συνολικού ποσού 1.056.401 ευρώ σε οκτώ δήμους της χώρας για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη» ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Την πρόβλεψη να υπάρξει ειδικό ποσοστό εισαγωγής στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις υπαγωγής και στις δύο κατηγορίες του νέου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), έχουν εγκριθεί λίγες μόλις ημέρες από το “άνοιγμα” της ειδικής, ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, Συνδέσμους και ΝΠΔΔ αυτών, καθώς και σε ΝΠΙΔ των ΟΤΑ.

Τριπλάσιος αριθμός αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη διήλθε φέτος από τα διόδια των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των οδικών μετακινήσεων για το τριήμερο της Αποκριάς.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Παραδειγματική ποινή επέβαλε το Δικαστήριο Ζακύνθου σε 46χρονο, ο οποίος θανάτωσε, με πυροβολισμό, σκυλί στο Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Ένα ξεχωριστό καρναβαλικό θέαμα, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, προσέφεραν οι περίπου 30.000 καρναβαλιστές και τα εντυπωσιακά άρματα του δήμου, που πήραν σήμερα μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.